LJUTE GA PROTIVNICI

ARIJAN ADEMI TVRDI 'U HNL-u samo Lokomotiva i Dragovoljac se žele nadigravati s nama'

'Hajde da kažemo kako protiv nas nogomet žele igrati Hajduk i Rijeka. Makar je i to tako-tako'
 Damir Krajac / CROPIX

U formaciji koju forsira trener Zoran Mamić, Arijan Ademi je jedini defenzivni vezni. Kako se snalazi u toj ulozi?

- Ima malo više posla. Odmah želim reći da sam u zadnjoj utakmici sa Splitom bi loš, ne bježim od te konstatacije. Kompletna momčad nije bila na visokoj razini, ali na nekim pripremnim ogledima i u Puli protiv Istre 1961 cijela priča izgledala je bolje. Svi skupa moramo mnogo bolje - kaže Ademi.

Kažete da imate malo više posla. Nama se čini da imate dosta više posla. Koliko morate više trčati, je li vam ova uloga jedinog defenzivnog veznog opterećenje?

- Sad imam više defenzivnih zadataka. Automatski se smanjuju moji izleti prema naprijed. Teško je obaviti sve iza, a još k tome juriti prema suparničkom golu.

Dinamova vezna linija na posljednjoj utakmici protiv Splita nije izgledala baš dobro. Splitovci su često probijali kroz sredinu i stvarali neugode? Izgledalo je da se stalno otvaraju koridori prema Ježini. Imate li možda problem komunikacije u momčadi, možda biste se trebali više dogovarati, surađivati?

- Slažem se, bilo je problema u komunikaciji, nismo to dobro odradili. Split nam je radio dosta problema. U drugom dijelu bilo je mnogo bolje, ali takve stvari nam se više ne smiju ponavljati.

Prvi ste na ljestvici, imate finu bodovnu prednost pred konkurentima. Je li prvenstvo riješeno, možete li nešto uprskati ili se već sad možete razmišljati o novoj europskoj epizodi koja starta na ljeto?

- Znam da ovakve rečenice na početku drugog dijela sezone nisu baš popularne, ali budimo realni. Dinamo će opet biti prvak, ne možemo ništa uprskati. Iako su ozbiljni Hajduk, Lokomotiva i Rijeka, mi smo najbolji, i to treba reći. Ako baš hoćemo govoriti o najvećem konkurentu koji će osvojiti drugo mjesto u prvenstvu, onda je to Hajduk. Igor Tudor s Hajdukom radi odličan posao, Splićani igraju sa srcem, imaju onaj poznati dalmatinski dišpet, tako da držim da će biti viceprvaci.

Mislite li da je Rijeka definitivno otpala nakon poraza u Zadru?

- U velikoj smo prednosti pred Rijekom. Bilo bi zaista previše kad bi nas ugrozili. To se, naravno, ne može dogoditi.

Vratimo se na vaše prezentacije. Bili ste već vlasnik reprezentativne pozivnice, ali na novom popisu Nike Kovača nema vas među 27 igrača. Jeste li razočarani? Nadate li se ipak da biste mogli u Brazil? U klubu se nadaju da ćete biti u tom avionu.

- Na svako ću vam pitanje odgovoriti, osim na ovo. O toj temi uopće ne želim govoriti. Ako bilo što kažem, moglo bi se krivo protumačiti. Bolje da šutim.

Zašto Dinamo oscilira? Nakon fine prezentacije u Puli, u sudaru sa Splitom bili ste podosta “blijedi”. Jeste li možda podcijenili goste s Parka mladeži?

- Znate što je najteže? Svaki put, baš svaki prokleti put Dinamo igra protiv bunkera! Sad ću vam nešto ispričati što me fasciniralo. Na utakmici u Puli izvodimo početni udarac s centra. Prva je sekunda, a domaćin stoji na svojih četrdeset metara. Prvu minutu smo se svi gledali i pitali “pa što je ovo”. Onda još primimo gol iz slobodnjaka, pa onda opet ganjaš izjednačenje, to su teške situacije. Ali bar smo u dvije posljednje utakmice pokazali karakter, oba puta smo se vratili iz minusa.

Ali Dinamo bi trebao probijati bunkere, jer ipak imate igračku kvalitetu?

- Da, no kad stalno navaljuješ na bunker, a protivnik izbija lopte na sve strane, gubi se ritam igre. Mi želimo igrati nogomet, a suparnici u HNL-u to ne žele. Hajde da kažemo kako protiv nas nogomet žele igrati Hajduk i Rijeka. Makar i kod te dvije momčadi ta je želja izražena tako-tako. Ja se ne sjećam da je bilo koja momčad u Maksimiru željela igrati “balun”. Zapravo, protiv Dinama samo dva kluba u Hrvatskoj žele igrati i nadigravati se. To su Lokomotiva i Hrvatski dragovoljac! Svi ostali se nabiju otraga i čekaju…

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 12:02