SUDAR U LONDONU

ANAS SHARBINI 'Baš me zanima gdje smo u odnosu na Messija, Aguera, Di Mariju, Teveza...'

Nikada nisam ovoliko radio i trčao na terenu, vraćao se u obranu - priznaje veznjak Rijeke
 Davor Žunić / CROPIX

Istra, Feyenoord, Split. Vjerojatno se ni Anas Sharbini sam ne sjeća kada je posljednji put spojio tri uzastopne utakmice u punoj minutaži.

- Vjerujte mi da ne... Ali, dobro je, samo neka se nastavi, ne žalim se, ništa me ne boli.

Nije se nastavilo jer u Dubrovnik nije otputovao. Nema smisla, Rijeka je riješila GOŠK i bez pomoći kapetana koji je u posljednjih 270 minuta, izuzevši Kramarića i odličnog Mitrovića, bio najbolji domaći igrač.

- Protiv Istre nam se dogodilo isto kao protiv Splita, gol praktički u istoj minuti, na kraju poluvremena. Mučimo se, radimo, a onda se dogodi trenutak dekoncentracije i sve padne u vodu. Nismo uspjeli preokrenuti ovoga puta, lopta nije htjela u gol u nastavku. Ni meni, ali ni suigračima.

Prije nekoliko tjedana, Anas je bio na pragu - Tajlanda. Nije igrao protiv Seville te Hajduka, pričalo se o nesuglasicama s Kekom samo iz razloga što Kek ne tolerira “dječje bolesti”. Epilog znate: Sharbini je ostao doma, povezao tri sjajne utakmice, dobio poziv izbornika Kovača za Argentinu.

- Eto, ispada da je dobro što nisam otišao u Tajland! Već sam rekao, na Kantridi mi je sjajno, ovdje mogu igrati do kraja karijere. Puno razgovaram s trenerom, znam što očekuje od mene, osjećam da imam njegovo povjerenje. Sad smo malo zakasnili za Dinamom, ali šest bodova nije strašna prednost, pa nije još ni studeni, moraju i oni negdje kiksati. Što se Europe tiče, moramo dobiti Standard kod kuće i uzeti minimalno bod u gostima, u Rotterdamu ili Sevilli. Mislim da Rijeka to može!

Niko Kovač očito jako cijeni kvalitete Anasa Sharbinija, prošli poziv otpao je zbog potresa mozga, ali stigao je novi...

- Nikada nisam ovoliko radio i trčao na terenu, vraćao se u obranu, ali znam da se bez toga ne može igrati nogomet na ozbiljnoj razini. Hvala izborniku što mi vjeruje, nadam se da ću već u Londonu opravdati to povjerenje. A jeste li vidjeli popis Argentine? U najjačem su sastavu, s Messijem, Di Marijom, Aguerom, Zabaletom... Sjajno je što Rijeka ima sedam igrača u Vatrenima, bit će zanimljivo vidjeti gdje smo u odnosu na te velike svjetske zvijezde - zaključio je Sharbini, ljubimac riječkih tribina skupa s Kramarićem.

To odbijanje tajlandskih dolara kao da mu je očistilo glavu. Valjda je (napokon!) shvatio da s Kekom neće moći linijom manjeg otpora...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 10:36