NOVA ZVIJEZDA HNL-A

AKVIZICIJA S KAJZERICE Pavičić: 'Nikoga se ne bojim u Dinamu, ne s ovom formom iz Lokomotive'

'Nazvao me Zdravko Mamić i rekao da me povlači s posudbe. Ostao sam šokiran...'

Domagoj Pavičić u Dinamu, druga epizoda. U onoj prvoj je 20-godišnjak bio, kako sam kaže, pod određenim dojmom koji ga je sputavao. Jednostavno se nije mogao opustiti.

A Dinamo nije sredina koja te čeka. I zato ga je Zoran Mamić nakon 12 nastupa za ‘modre’ poslao u Lokomotivu. Ondje je Tomo Ivković od njega napravio jednog od ponajboljih veznjaka HNL-a. Da će se vratiti u Maksimir saznao je u nedjelju navečer.

- Nazvao me Zdravko Mamić i rekao da me povlači s posudbe. Ostao sam šokiran jer sam očekivao povratak na ljeto ili čak na zimu sljedeće godine - priča nam Pavičić.

Brojni konkurenti

Na Kajzerici je dobio samopouzdanje. Izrastao je u glavnog igrača ‘lokosa’.

Je li to dovoljno za Dinamo, saznat ćemo vrlo skoro. Najteža misija za Pavičića će biti izboriti mjesto u momčadi. Malo mu se otvorio prostor ozljedama Ademija i Antolića.

- Istina, ali svi oni će se vratiti. Cijenim sve suigrače u Dinamu, ali nikoga se ne bojim. Barem ne s formom iz Lokomotive - jasna je poruka rođenog Zagrepčanina koji je dječački san da zaigra u Dinamu već ispunio. Sada traži nove motive...

Primjerice, Ivković ga vrlo skoro vidi u A-reprezentaciji.

- Čitao sam što je trener rekao, ali sada mi je to predaleko. No, ako se nametnem preko kluba zašto ne? - jasan je naš sugovornik koji će na pitanja o privatnom životu staviti veto.

- Nema tu ništa zanimljivo. Rođen sam i odrastao na Jarunu gdje još uvijek živim. Blizu igrališta. U slobodno vrijeme najčešće odem s prijateljima na piće, a od suigrača se družim s Pjacom, Ademijem, Ćorićem, Mikulićem...

Neki od nabrojanih bit će mu glavni konkurenti za mjesto u momčadi. U ‘lokosima’ je igrao ispred Leke. Sada bi mu leđa trebao čuvati Ademi.

- Na mojoj poziciji su Machado, Ćorić i Antolić. No, mogu igrati i na mjestu defenzivnog veznog i nekako mi više odgovara kada dolazim iz drugog plana.

Vrhunski suigrači

Od igračkih uzora Pavičiću je oduvijek bio drag Ronaldinho. Priznaje da bi rado kopirao Iniestu i Luku Modrića. U Lokomotivi je ove sezone zabio osam golova.

- Ali nemam niti jednu asistenciju. Bilo bi ih, ali nisu dečki zabili - nasmijao se.

U Dinamu će tu kvotu puno lakše ispuniti.

- Fernandes, Soudani, Henriquez, Pjaca. Sve vrhunski napadači. Ako budem prenio formu iz Lokomotive, svi skupa ćemo se veseliti - samouvjerno je završio Pavičić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 11:57