JUNAK POBJEDE

'AKO ODIGRAMO KAO PRVI SAT PROTIV URUGVAJA NEĆE BITI PROBLEMA' Rebić najavio Uzbekistan

Barem pet vrhunskih mladih igrača igralo bi u početnoj postavi (Jedvaj, Milić, Halilović, Radošević, Kovačić) no ta je priča prežaljena.

Nogometni svijet upoznaje nove hrvatske talente, u Bursi su vidjeli potez Ante Rebića zbog kojega svima postaje jasno zbog čega je njegova cijena visoka. Ne samo zbog zgoditka nego zbog cjelokupne igre, odlične suradnje sa Markom Livajom u špicu, a kako je kod zgoditka „slomio kičmu“ Guillermu Vareli braniču kojeg je ljetos kupio Manchester United (1,5 milijun funti je plaćena odšteta Penarolu) jasno je da bi nakon ovog prvenstva mogli ponovno krenuti upiti za promjenu dresa. Tić Rebić, je li prerastao gnijezdo na Parku mladeži?

No vratimo se malo susretu, statistika će pokazati da su Urugvajci imali više šuteva prema golu, bili konkretniji, ali i to zna zavarati jer su samo u posljednjih pola sata bili bolja i dominantnija momčad. Tko zna što bi bilo da je Marko Livaja umjesto stative u 22. minuti pogodio mrežu sa bijele točke (vratara De Amoresa je dobro prevario).

- Svima se dogodi da promaši penal, dogovor je bio otprije da Marko puca prva, ja poslije njega. Pa neka bude isti rasplet, neka mi pobjedimo ne bi mi bilo krivo da promašim penal. Za gol se nema tu puno pričati, dobro ubacivanje u prostor, lažnjak, šut – kaže Rebić.

Obrana je izdržala i sada se lakše diše, očito se vidi i utjecaj kraja sezone gdje su mnogi već dobro isrcpljeni. No sada je na stožer kako da osvježi momčad. Uzbekistan je ključ drugog kruga, pobjedom smo sigurno među šesnaest.

- Bit će zanimljivo, vidjeli smo ih malo na djelu, Uzbekistanci su tvrdi, nezgodni. No čini mi se da je na nama sve, ako odigramo kao i prvi sat vremena protiv Urugvaja neće biti problema – kaže Rebić.

Jasno je da se Urugvajcima nije baš legao ovaj poraz jer im je očit poremetio planove, no to sa spada u neku novu priču. Naša ide dalje, u srijedu protiv Uzbekistana sa osminu finala....

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 03:50