KOPLJANIK DO 2013.

Ajax otvorio Cvitanichu izlazna vrata

Zagreb, 041109.Zracna luka Pleso.Dolazak igraca i strucnog vodstva Dinamovog suparnika iz Europske lige Ajaxa.Na fotografiji: Dario Cvitanich.Foto: Damir Krajac / CROPIX
 Damir Krajac / CROPIX

Nizozemski dnevnik Algemeen Dagblad piše da je uprava Ajaxa saopćila Dariju Cvitanichu (25), argentinskom nogometašu hrvatskih korijena, da je slobodan napustiti klub u slučaju kvalitetne ponude.

Želja je to i samog Cvitanicha, koji je u srpnju 2008. godine u transferu vrijednom sedam milijuna eura iz Atletico Banfielda preselio u redove trofejne amsterdamske momčadi.

Međutim, minutaža talentiranog napadača, otkako je Martin Jol u lipnju preuzeo klupu Ajaxa od Marca van Bastena, konstantno je bivala sve manja, pa je tako ove sezone odigrao tek šest prvenstvenih utakmica (od njih 16 ukupno, uglavnom ulazio s klupe), a u njima je ostvario i kvalitetan učinak zabivši četiri gola.

- Želim se vratiti u Argentinu, jer sam željan igre. Želim biti dio momčadi u kojoj ću igrati u prvoj postavi, jer to ne vidim da će se dogoditi uskoro ovdje u Ajaxu – rekao je nedavno Cvitanich za Radio del Platu.

Aktualni ugovor nesuđenog hrvatskog reprezentativca za Ajax veže do lipnja do 2013. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 19:40