ČEKA NAS PRAVI DERBI

Ahmad Sharbini se nada: Primjećujem paniku u Dinamu

Znam da sam skupo plaćen i zbog toga osjećam obvezu da opravdam novac koji je klub u mene uložio, a to ne mogu ako ne igram. Igrajući za Rijeku postigao sam 70 pogodaka u prvenstvenim i utakmicama za Kup, a ako mi u Hajduku pruže priliku, moći će računati na mojih deset do 15 pogodaka po sezoni.
Split, 130809.Stadion na Poljudu.Nakon potpisivanja ugovora sa splitskim Hajdukom, te njihovog predstavljanja novinarima, braca Anas i Ahmad Sharbini odradili su i prvi trening.Na fotografiji: Ahmad (9) i Anas (3).Foto: Fedja Klaric / CROPIX
 Fedja Klarić / CROPIX

SPLIT - Istina, stariji od braće Sharbini nije postigao pogodak, ali je zaigrao nakon dugo vremena, i to je već nešto. Izborio je jedanaesterac koji je Ibričić pretvorio u pogodak za pobjedu protiv Karlovca (1-0). Ahmad je opet bio sudionik jedne utakmice Hajduka, dao je svoj doprinos u pobjedi, a nije bio samo statist s klupe za pričuve, kako mu se ove sezone često znalo događati...

Trener “bijelih” Stanko Poklepović konačno se dosjetio pozvati u pomoć 26-godišnjeg centarfora s Grobnika, koji je u HNL-u upisao 55 pogodaka, ali u dresu Hajduka suparničku mrežu još nije zatresao.

- Moram biti zadovoljan jer sam konačno zaigrao barem dvadesetak minuta. Sretan sam zbog izborenog jedanaesterca jer sam izravno pomogao da ostvarimo pobjedu. Kad sudjeluješ u pobjedi, odmah je raspoloženje mnogo bolje - kazao nam je Ah. Sharbini, koji je dvodnevni odmor iskoristio za posjet obitelj na Grobniku.

Tko bi mogao pomisliti da će starijem Sharbiniju, koji je prošlog ljeta stigao iz Rijeke u rekordnom transferu, vrijednom gotovo tri milijuna eura, i njegovom tri godine mlađem bratu Anasu, biti namijenjene sporedne role na Poljudu?

- Očekivao sam da ću više igrati, da ću češće biti u sastavu. I da ću imati značajniji učinak za momčad. Kad smo došli prošlog ljeta, imao sam problema s ozljedom pa i s fizičkom pripremom, ali zimus sam prošao pripreme, zdrav sam i spreman, ali i dalje ne igram.

• Zašto niste u prvom planu trenera Poklepovića koji forsira mlađe, domaće napadače?

- Poštujem Poklepovića kao trenera i uvažavam njegove ideje. Znam da je odgovoran za rezultat. Imali smo nekih nesporazuma, ali isključivo zbog izjava u novinama. Inače, na treningu je sve OK. Dajem sve od sebe, a trener određuje tko će igrati. A zašto ne igram, to zaista ne znam...

• Jeste li razgovarali s Poklepovićem o svojem statusu?

- Razgovarali smo prije nekog vremena, i kazao mi je da na mene ozbiljno računa. Ali otad nisam zaigrao. Sve do Karlovca.

• Očito se ne možete pomiriti s takvim statusom?

- Ne mogu biti zadovoljan kad ne igram. Vjerujem da sam zaslužio veću minutažu. Svojim igrama i pogocima u Rijeci dokazao sam da se na mene može računati. Vjerovao sam da će mi u Hajduku biti još lakše postizati pogotke. Ipak nisam izgubio vjeru u vlastite sposobnosti. Ako mi daju pravu priliku, u Hajduku će moći računati sa mojih deset do 15 pogodaka po sezoni.

• Je li vas iznenadio aplauz kojim su vas gledatelji dočekali kad ste zaigrali nakon dugo vremena na Poljudu?

- Bio sam ugodno iznenađen, iako mi svaki dan prilaze ljudi na ulici i pitaju me zašto ne igram u Hajduku. Znam da navijači od mene očekuju da budem onakav kakvog me pamte iz Rijeke. Kao što klub očekuje da opravdam njihovu investiciju. Ali to ću moći jedno ako ću igrati, a ne sjediti na klupi.

• Kako gledate na svoju konkurenciju?

- Ibričić se prometnuo u našeg prvog strijelca i na tome mu svaka čast. Da se razumijemo, ja se radujem svakom pogotku koji postigne Ibričić, Vukušić ili netko treći. Nisam ni protiv koga, samo tražim veću minutažu za sebe. Ne moram igrati svaku u prvih 11, ali ne pristajem igrati svaku osmu utakmicu ili zagrijavati se cijelo poluvrijeme i onda ne ući u igru.

• Jeste li požalili što se došli u Hajduk?

- Nikad. Posebno kad sam osjetio kako ovdje svi žive uz klub, a na svakom se koraku samo o Hajduku priča.

• Što očekujete od utakmice s Dinamom u subotu u Maksimiru?

- Očekujem da ću igrati, kao što to očekujem u svakoj utakmici. I nadam se pobjedi Hajduka. Neće to biti revijalni derbi. Primjećujem paniku u njihovim redovima jer još nisu osigurali naslov prvaka. Nama je bitna ta utakmica zbog druge pozicije. Bit će pravi derbi. Ove godine svladali smo ih dvaput u Splitu, pokušat ćemo pobijediti i u Zagrebu.

Bio je jedanaesterac, kontakt je postojao

Ahmad Sharbini opovrgava tvrdnje stopera Karlovca Bunoze da je odglumio prekršaj za jedanaesterac. - Kontakt je postojao. Nisam gledao snimku pa ne mogu pričati o tome kako je to izgledalo na televiziji, ali znam što se događalo na travnjaku. Dobio sam loptu, okrenuo sam se prema vratima, zamahnuo sam lijevom nogom da udarim loptu, a pao sam uslijed kontakta Bunoze. Da nije bilo prekršaja, sigurno bih pucao prema vratima - rekao je Ahmad Sharbini.

Ahmad Sharbini

broj nastupa za Hajduk u HNL-u

9

broj nastupa u Hrvatskom kupu

1

ukupno pogodaka

0

nastupi pod Poklepovićem - 4

18. kolo: Hajduk - Sl. Belupo 5-0 (ušao u 75.)

19. kolo: Inter Z. - Hajduk 0-3 (ušao u 90.)

21. kolo: Lokomotiva - Hajduk 2-1 (ušao u 72.)

27. kolo: Hajduk - Karlovac 1-0 (ušao u 67.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. srpanj 2024 08:44