STIŽE PRVAK DANSKE

AALBORG ČEKA DINAMO Mamić: 'Neću pričati o Dancima, na pameti mi je samo Žalgiris!'

Dinamo je danas saznao protivnika u trećem pretkolu, naravno, u slučaju da se u uzvratu drugog pretkola u Vilniusu ne dogodi čudo (prva utakmica: Dinamo - Žalgiris 2-0). Ždrijeb koji je u sjedištu Uefe održan u 12 sati nudio je svakojako društvo, a večer uoči izvlačenja kuglica Uefa je suzila izbor mogućih Dinamovih suparnika...

Modri su se nadali Partizanu, ali od toga neće biti ništa - Beograđani su završili u drugoj skupini. Tako je Dinamo mogao izvući pobjednika susreta Legia Varšava - St. Patricks (prva utakmica 1-1), danski Aalborg, pobjednika susreta Slovana iz Bratislave i velškog TNS-a (1-0), pobjednika duela sjevernoirskog Cliftonvillea i Debrecena (0-1) i pobjednika susreta malteške Vallette i azerbajdžanskog Qarabağa (0-1).

Na kraju su kuglice za suparnika Dinamu donijele momčad Aalborga, aktualnog prvaka Danske. Prva utakmica igrat će se u Danskoj 29. ili 30. srpnja, a uzvrat je u Zagrebu 5. ili 6. kolovoza.

- Nismo odigrali još drugu utakmicu protiv Žalgirisa i maksimalno se moramo koncentrirati na taj susret, a onda ćemo razmišljati što će biti dalje. Prošlih par dana se pričalo o Partizanu, sada će svi o Aalborgu i ja to razumijem, ali zaista mi nema smisla pričati o tome kada je to sve još daleko i nismo u 3. pretkolu. Nije niti sportski niti profesionalno. Idemo odigrati Žalgiris pa ćemo onda pričati o tome što nas čeka – objasnio je trener Modrih Zoran Mamić.

Danci su momčad koja je pet puta jeftinija od Dinama, lani su osvojili četvrti naslov prvaka, a od stranaca imaju tek jednog Litavca i napadača s Farskih otoka. U prošlom prvenstvu su za šest bodova nadmašili Kopenhagen, koji je igrao u prethodnom izdanju Lige prvaka i kod kuće čak remizirao s Juventusom. Dakle, Dinamo je sigurno dobio jednog od najtežih mogućih protivnika iz skupine nenositelja...

Ždrijeb trećeg pretkola nogometne Lige prvaka:

Valletta (Mal) / Qarabaq (Aze) - Red Bull Salzburg (Aut)

Cliftonville (S.Irs) / Debrecen (Mađ) - Bate Borisov (Blr) / Skenderbeu (Alb)

Slovan (Slk) / New Saints (Wal) - Šerif (Mol) / Sutjeska (CG)

Aalborg (Dan) - DINAMO (HRV) / Žalgiris (Lit)

Legia (Polj) / St Patrick's Athletic (Irs) - KR Reykjavik (Isl) / Celtic (Ško)

Dinamo Tbilisi (Gru) / Aktobe (Kaz) - Stromsgodset (Nor) / Steaua (Rum)

Zrinjski (BiH) / Maribor (Slo) - Santa Coloma (And) / Maccabi Tel Aviv (Izr)

Rabotnički (Mak) / HJK Helsinki (Fin) - APOEL (Cip)

Sparta Prag (Češ) / Levadia (Est) - Malmo (Šve) / Ventspils (Lat)

Ludogorec (Bug) / F91 Dudelange (Luk) - Partizan (Srb) / HB (FO)

"LEAGUE ROUTE"

AEL Limassol (Cip) - Zenit St Petersburg (Rus)

Dnjipro (Ukr) - FC Kopenhagen (Dan)

Feyenoord (Niz) - Bešiktaš (Tur)

Grasshoppers (Švi) - Lille (Fra)

Standard Liege (Bel) - Panathinaikos (Grč)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. rujan 2024 01:24