CRNI DANI

Zvezda u dugovima: Založen grb za 300.000 eura

Klub se nalazi u najtežoj situaciji otkako je osnovan prije 65 godina
Zadar, 121209.Dvorana Kresimira Cosica, VisnjikKosarka, NLB liga susret 12. kola KK Zadar - KK Crvena Zvezda.Na fotografiji: Marko Car u napadu.Foto: Vladimir Ivanov / CROPIX
 Vladimir Ivanov / CROPIX

Financijska kriza očituje se svugdje u svijetu. Teški dani su iza nas, ali budućnost ne izgleda ništa bolje. To je na svojoj koži osjetio i beogradski košarkaški klub Crvena zvezda, koja duguje više od 12 milijuna eura. Kako bi se barem malo izvukli iz te crne situacije založili su klupski grb za 300.000 eura.

- Sve ovo je rezultat netransparentnog poslovanja i sklapanja štetnih ugovora za klub, ali nova Uprava Zvezde učinit će sve da se izbjegne stečaj koji prijeti, s obzirom na to da je klupski račun blokiran od 2004. godine, a na Malom Kalemegdanu založeni namještaj, koševi, ali i originalni grb za koji je klub inkasirao 300 tisuća eura - tvrdi Politika.

- Samo dug raznim menadžerima iznosi 600 tisuća eura. Igračima dvije godine nisu plaćene stanarine, a računi za mobitele iznosili su i do 16 tisuća eura – potvrdio je predsjednik financijske komisije Predrag Nikolić koji je dodao da 'Zvezda neće biti likvidirana, ali lebdi iznad kluba opasnost od stečaja'.

- Razgovarat ćemo sa svakim kome dugujemo novce i to ponaosob i nadamo se da ćemo pronaći rješenje - govore iz kluba sa Malog Kalemegdana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. lipanj 2024 22:42