A-1 LIGA ZA PRVAKA

Zadrani u Trnskom izborili pozivnicu za ABA ligu!

Mravi su namjerno utakmicu odveli u produžetak jer su samo tako mogli do potrebnih 8 razlike. U posljednjim sekundama namjerno su po dva bacanja promašili Rančić i Mavra
 Damir Krajač/CROPIX

Košarkaši Zadra pobijedili su Zagreb u 13. kolu Lige za prvaka sa 90-89 nakon produžetka, osigurali četvrto mjesto, plasman u doigravanje i ABA ligu za koju će morati platiti pozivnicu.

U Trnskom se odigrao pravi triler, utakmica koju su Mravi namjerno odveli u produžetak jer su samo tako mogli do potrebnih osam razlike. U posljednjim sekundama namjerno su po dva bacanja promašili Rančić i Mavra. I to nakon što je Zagreb serijom 12:0 došao do 76:76 nakon što su klupa i igrači Zadra pomislili da je sve gotovo.

Međutim, dodatnih pet minuta nije bilo dovoljno za Zagreb, tražili su još jedan produžetak, ali Ante Delaš je sve riješio tricom za 20 sekundi prije kraja. To je domaćima odnijelo prigodu da love novi produžetak.

Zadrani su sa svojim navijačima, koji ih je u Trnskom bilo više nego domaćih, proslavili veliki klupski uspjeh, a junaci pobjede bili su Goran Vrbanc s 27, te Delaš i Ivan Batur sa 11 poena. Kokd domaćih je Damir Markota zabio 25, Damir Mulaomerović 16, a Kruno Simon 15 poena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2024 17:47