KRAJ PUTA U EUROPI

Zadrani poraženi od Arisa za oproštaj od Eurocupa

Zadar, 011109.Dvorana Kresimir Cosic na Visnjiku.5. Kolo NLB Liga, kosarkaska utakmica izmedju KK Zadar - KK Partizan.Na fotografiji: igrac Zadra Rok Stipcevic prigovara Vladimiru Boisi.Foto: Andrija Lucic / CROPIX
 Andrija Lucic / CROPIX

Zadar se porazom protiv Arisa u Solunu oprostio od natjecanja u Eurocupu, jer je Hapoel ostvario vrijednu pobjedu u Litvi, dobili su Siauliai i tako stigli do omjera 3:2. Zadrani imaju 2:3, ali ni trijumf u zadnjem kolu u ogledu s Litvancima ne može im pomoći jer su u koš razlici slabiji od Izraelaca.

Ključnim se pokazala nedostatna razlika u međusobnom dvoboju s Hapoelom u Višnjiku u kojem momčad Zmagoslava Sagadina nije uspjela dohvatiti magičnih 19 poena zaostatka iz Jeruzalema. Bilo je 17! Malo!

U Solunu se pak igralo promjenjivo oblačno, od čvrste prve četrtine do posve slabe iduće dvije u kojima se domaćin raspucao. Ponajviše Miles i Richardson, kad je trebalo priključio se Hatzivrettas. Imali su Grci vrlo opipljivo vodstvo 69:53, ali se Zadar sjetio da se nešto može napraviti. Došli su na 70:67 tricom Damira Rančića te ubačajem za dva poena i dodatnim bacanjem Tomislava Ružića. Ali u odlučujućem napadu za moguće izjednačenje nitko nije imao 'muda', svi su se pretvorili u zeca jer nije bilo igrača koji bi preuzeo odgovornost. Usput je Perić na isteku napada napravio prekršaj u napadu, što je Hatzivretas kaznio s dva pogođena slobodna bacanja. Za preokret je bilo kasno!

Aris - Zadar 73 : 67 (19: 20, 22:13 , 21:15, 11:19)

Solun - Palais des sports.

Gledatelja: 4000

Suci: Gonzalez i Carlos ( Španjolska), Vyklicky ( Češka).

ARIS: Clark (10 ), Argyrpoulos, Betts ( 9 ), Labović ( 5), Richardson ( 11 ), Hatzivertas (10 ), Dikoudis (4 ), Skoriudis (6 ), Paunić(2 ), Miles (16 ), Chrysikopoulos , Mourtos.

ZADAR: Rančić (10 ), Perić (13 ), Stipčević ( 11), Boisa (10 ), Batur , Šarlija, Marčinković , Ružić ( 9 ), Morović, Car ( 7 ), Škifić , Plaisted ( 7).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 19:57