ATLETIČNO KRILO

ZABORAVLJENI HRVAT On je veliko iznenađenje, njegov šut Amerikanci su nazvali savršenim

Sin bivšeg košarkaša Ivice Dukana prosječno je na parketu proveo 15,9 minuta, imao prosjek od 4,7 koševa, 2,6 skokova i 0,6 asistencija po utakmici
 AFP

Duje Dukan mogao bi zaigrati za Sacramento Kingse, mladi hrvatski košarkaš oduševio je na Ljetnoj NBA ligi, nazivaju ga najvećim iznenađenjem, te tvrde kako je na korak od potpisa ugovora s klubom u čijoj upravi sjedi Vlade Divac, piše Slobodna Dalmacija.

U četiri od pet utakmica Ljetne NBA lige postigao je više od deset koševa, a američki mediji njegov šut nazivaju savršenim. Dukan je sveučilišnu karijeru proveo u Wisconsinu, prošle sezone je igrao NCAA finale protiv Dukea.

Sin bivšeg košarkaša Ivice Dukana prosječno je na parketu proveo 15,9 minuta, imao prosjek od 4,7 koševa, 2,6 skokova i 0,6 asistencija po utakmici.

Hrvatski izbornik Velimir Perasović pozvao ga je na širi popis za pripreme za Eurobasket u rujnu, a ako potpiše za Sacramento postat će četvrti Hrvat koji će naredene sezone igrati u NBA ligi. Tamo su već Bojan Bogdanović, Damjan Rudež i Marijo Hezonja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. lipanj 2024 04:59