EUFORIJA NA GRIPAMA

Vujčić lud od sreće: 'Ovo je bolje od naslova s Maccabijem!'

Ponosan sam na ovu momčad, ja ću to ponavljati koliko god bude trebalo ponavljati. Njihove igračke kvalitete nisu sporne, ljudske su još veće - rekao je Vujčić
 Nikola Vilic / CROPIX

Nije u šoldima sve, odzvanjalo je na Gripama nakon pobjede Splita nad Crvenom zvezdom. Vedran Očašić definitivno je pogodio s pjesmom dok su igrači u žutim dresovima proslavljali pobjedu nad jednim od favorita ABA lige. Pritom je nevažno je li pjesmom ciljao na budžete ova dva rivala, koji su apsolutno neusporedivi, ili možda na Marija Filipovića, koji je zahtjevom za zaštitu ugovora ucjenjivao bivši klub do posljednjeg trenutka.

Split je pobijedio u odličnoj atmosferi, to je ono što je svakako potrebno naglasiti. I Split je pobijedio dokazavši da ima momčad koja se ne mora nikoga plašiti na Gripama.

- Nevjerojatno kakva je ovo momčad - rekao je "novak" Vedran Vukušić, Splićanin, u svom prvom službenom nastupu za Split.

- Kako se samo razumiju, kako funkcioniraju... Meni je užitak biti u ovoj ekipi, nadam se da mogu pomoći.

Split je, prije svega, momčad koja igra glavom. I ima pregršt talenta. Vuk se već uklopio, prirodno mu leže suigrači. Ivan Mimica uništio je Crvenu zvezdu sa 32 koša, čak 15 u posljednjoj četvrtini, a Nikola Vujčić je u 25 minuta ugradio euroligaške brojke - 17 poena, 7 asistencija, 5 skokova i 2 blokade. Čak je slobodna bacanja gađao nepogrešivih 7 od 7 (kad li je stigao trenirati slobodna bacanja?).

- Ponosan sam na ovu momčad, ja ću to ponavljati koliko god bude trebalo ponavljati. Njihove igračke kvalitete nisu sporne, ljudske su još veće. Svi skupa nastojimo spasiti klub od likvidacije i vjerujte da mi ove pobjede znače možda i više nego one kad sam osvajao Euroligu s Maccabijem - rekao je sportski direktor.

Iako su u žutim redovima veterani mnogih bitaka, nije im bilo lako igrati ovu utakmicu.

- Čekali smo cijelo ljeto, taj naš povratak u ABA ligu. Bilo je grča, bilo je nervoze, stvarali smo i gubili prednost nekoliko puta, a onda je Mimica rekao - dosta! I to je to - uz osmijeh je dao svoje viđenje utakmice razigravač Srđan Subotić.

I svi su bili u euforiji, svi osim trenera Mladena Erjaveca. Njemu je, kaže, posao ne padati u euforiju. Njemu je zadatak da momčad igra još bolje, on je uvjeren da Split može i hoće igrati još bolje. Uskoro će imati na raspolaganju Tonija Katića, možda i Darija Šarića. To bi već bila respektabilna družina.

- Zadovoljan sam samo pobjedom, previše smo gluposti napravili kad smo se odlijepili, previše smo lopti izgubili. Ja moram biti realan, za mene smo bolje odigrali na turniru u Širokom unatoč porazu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. srpanj 2024 18:32