MACCABI - CEDEVITA 73-83

VIDEO: VELIKA SENZACIJA U TEL AVIVU Cedevita protiv europskog prvaka stigla do prve pobjede!

Cedevita je pobijedila prvaka u Nokia Areni, hrvatski prvak srušio je prvaka Europe!

Cedevita je pobijedila prvaka u Nokia Areni, hrvatski prvak srušio je prvaka Europe!

Nemanja Gordić je odlično otvorio, pogodio tricu za 7:4, a nakon Maccabijevih 4-0, Lovro Mazalin je dvicom (nagazio na liniju) otvorio seriju Cedevite od 11-0, koju je tricom za 18:8 zatvorio Luka Babić u šestoj minuti. Nakon što je Guy Goodes pozvao minutu odmora da smiri svoju momčad. Repeša je to morao napraviti dvije minute kasnije jer su Guy Pnini i Jeremy Pargo (trica) unutar 25 sekundi postigli pet poena nakon što je Maccabi tri i pol minute bio bez koša.

Ulaskom Roka Ukića i njegovom tricom na koju se još jednom svojom nadovezao Gordić - šuterski je vrhunski Cedevita otvorila utakmicu - prednost se održavala do ubačaja Mira Bilana za 26:18. A poništena je za tri minute u završnici prve i na početku druge četvrtine. Pninijevom tricom u tranziciji i Schortsanitisovom (kad igra - ima snage za nekoliko kratkih intervala - zaista mu se ne može ništa) serijom je Maccabi sa 8-0 izjednačio.

Da bi Cedevita vrlo brzo dvjema tricama Tomislava Zubčića i Ukićevim koš-faulom iz tranzicije, ponovo došla do 10 razlike, povela 37:27 u Nokia Areni.

Sve navedeno, kao i još jedna Gordićeva trica do odmora, bilo je dovoljno za samo "plus" četiri na poluvremenu. I to zato jer je Jeremy Pargo bio "vruć". Nije ga mogao čuvati Ukić, nije mogao ni Babić, a nije uspijevao čak ni Repešin "specijalac" za najbolje protivničke napadače na vanjskim pozicijama - Ivan Ramljak. Pargo je u završnici prvog dijela imao minijaturu od sedam uzastopnih poena s dva teška ulaza i ludom tricom pa je Maccabi još mogao biti i zadovoljan rezultatom poslije svega što se odvijalo u prvih 20 minuta...

Novo izjednačenje nismo dugo čekali, dogodilo se tijekom "stvaralačke pauze" Repešine momčadi. Maccabi je rano u drugom poluvremenu, u "igri malih brojki" došao do 49:49. Međutim, razigrao se Ukić, koji je asistirao za polaganje Marija Delaša, pa zabio težak "floater", iskreirao napad, koji je Pilepić zaključio tricom, a onda i pogodio tricu iz "picka". Nadovezao se Pilepić dobrim lijevim ulazom i Zubčić skokom u napadu na kojeg je u 28. minuti poentirao za 62:51. Prednost od 11 poena s kojom se ušlo u posljednju četvrtinu. Jer su na poklonjena slobodna bacanja Maccabiju (nakon 30 minuta omjer "penala" je bio 20-5 u korist domaćina) i tricu Devina Smitha, tricama su odgovarali Pilepić i Gordić.

Živjela je, i to prilično lijepo, Cedevita od šuta u četvrtak navečer. Dvjema tricama je Pilepić odolijevao Maccabiju, koji je sredinom posljednje četvrtine krenuo u preokret. I opasno zaprijetio kad je na 70:74 tehničku dobio Repeša jer ga je - pogodila lopta. No, ništa od toga nije slomilo mirnu Repešinu momčad. Pa su minutu prije kraja Ukić i Bilan odigrali "pick", a na 40 sekundi do sirene je Roko položio za 80:73...

Najefikasniji igrači u redovima Cedevite bili su Roko Leni Ukić sa 17 koševa i šest asistencija, Nemanja Gordić je ubacio 16 koševa uz četiri skoka, Fran Pilepić je dodao 14, a Miro Bilan (8 skokova) i Mario Delaš (9 skokova) po deset koševa. Kod Maccabija najefikasniji su bili Jeremy Pargo sa 24 koša, te Devin Smith sa 14 koševa i sedam skokova.

Cedeviti je to bila prva pobjeda u skupini, dok Maccabi ima skor 2-2

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. srpanj 2024 02:19