NBA PREDSEZONA

VIDEO: TAKO SE TO RADI U NBA LIGI, DEČKI Amerikanci opakim zakucavanjima dočekali Europljane

Prvo nas je Russell Westbrook podsjetio kakva se zvijer krije u njemu kad je u jednom trenutku utakmice na liniji trice uključio svoj warp pogon
 afp

U pripremnim utakmicama za početak nove NBA sezone (i europske) Oklahoma je u petak glatko smazala turski Fenerbahçe s 111-81, dok su New York Knicksi svladali Washington Wizardse 115-104.

Večer su obilježila dva atraktivna poteza, tj. moćna zakucavanja. Prvo nas je Russell Westbrook podsjetio kakva se zvijer krije u njemu kad je u jednom trenutku utakmice na liniji trice uključio svoj warp pogon, preletio pokraj zbunjenih igrača Fenera te zakucao loptu niz obruč toliko jako da je američkim medijima 'bilo žao obruča'.

Utakmicu je završio sa 16 poena i 5 asistencija u 21 minuti na parketu. Za gotovo jednako vrijeme provedeno u igri povratnik na parkete Kevin Durant zabio je 13 poena uz 5 asista i 4 skoka.

S druge strane, 4. izbor drafta, Litavac Kristaps Porzingis doživio je 'dobrodšlicu' od beka Wizardsa Bradleyja Beala.

Beal je loptu uzeo na svojoj polovici, prešao 'coast to coast' te jednom rukom zakucao pokraj 216 cm visokog rookieja. Nije Latvijac bio loš - zabio je 9 poena, uz 10 skokova, 3 asista i 2 blokade, no očito je da će morati ojačati kako bi se čim prije prilagodio čvršćoj igri u NBA ligi. Kod Knicksa je odličan bio Anthony s 21 poenom, 4 skoka i dodavanja.

Beal je pak utakmicu zaključio s 12 poena, 8 skokova i 3 asista.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. lipanj 2024 19:24