INCIDENT U FINALU

VIDEO: Pogledajte tučnjavu huligana i redara na tribinama Arene!

Incident je bio ružan, ali blaži nego na prošlogišnjem finalu u Beogradu
 Drago Sopta / Cropix

ZAGREB - Mrlju na utakmicu bacio je incident u 24. minuti pri rezultatu 36-41 kojoj je kumovala i slaba anticipacija organizatora koji nisu na vrijeme izolirali šačicu gostujućih navijača. Bolje spriječiti nego liječiti kaže stara narodna poslovica. Na taj način bi spriječili mogući napad jer je iluzorno očekivati da se među petnaestak tisuća gledatelja neće naći idiota kojima smeta njihova pojava.

Tridesetak domaćih huligana (idiota?!) identificirala je mladi par (cura i dečko) koji su na ogradi ispred svojih mjesta, a iza klupe Partizana, izvjesili majicu crno-bijelih i povremeno pozdravljali dobre akcije svoga kluba. Uspaničeni pred naletom nasilnika uskočili su na parket gdje su im se pridružila trojica mladića, također navijača Partizana, koji su sa službenim akreditacijama oko vrata (otkud im?!) sjedili ispod koša.

Jedan od njih pokušao je bocom uzvratiti domaćim navijačima i izazvao bijes ostatka gledatelja. Redari su mrvicu zakasnili, ali uz pomoć policije ipak došli dovoljno rano da nitko nije teže stradao. Nekoliko domaćih napasnika odveli su s tribine (svjedoci kažu i dobro ih istukli u hodniku). U trenutku kada su Vujošević i Danilović pratili svoje navijače do svlačionice desetak Zagrepčana ili njihovih gostiju pokazalo je svoju nekulturu i pljuvačkama zasuli Beograđane.

Tijekom incidenta dobar dio Arene također se nije iskazao jer se dvoranom zaorilo 'ubi Srbina'. Prije i nakon toga pojedinci s takvom idejom nisu dobivali podršku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. srpanj 2024 11:17