KRAJ PUTA

Uvjerljiva pobjeda Zadra za rastanak od Europe

 Andrija Lučić / Cropix

Pobjeda i pljesak za rastanak od Eurokupa, ono je najvrjednije što bi se moglo izvući iz ogleda u Višnjiku. Tek na otvaranju utakmice gosti su u neku ruku opravdali epitet šuterske momčadi, ali sve se brzo preokrenulo na drugu stranu.

Zadar je uhvatio dobar ritam igre, pogađali su iz svih pozicija, bilo je polukontri i kontri, zakucavanja. Bio je to dovoljan razlog da se i publika malo zabavi kad već ne mogu uživati u drugom krugu eurokupa kojeg je Zadar izgubio u prošlom kolu porazom protiv Arisa. Upravo je i ta činjenica možda razlog što se igralo posve otvoreno, bez kalkulacija i obrana. Zadrani su svoje frustracije naplatili u prvih 20 minuta kad su stigli do 66:33, da bi Litvanci u posljednjoj sekundi prije velikog odmora pogodili tricu.

Očekivano, opuštanje u domaćim redovima gosti su uspjeli iskoristiti za rezultatsko približavanje, ali nikako za nešto više. Valja istaknuti i izvrsnu šutersku večer Damira Rančića koji je pogodio čak sedam trica, Rok Stipčević je upisao pet asistencija, dok je najbolji skakač bio Micah Downs koji je upisao osam skokova. Drugi Amerikanac u zadarskim redovima Trent Plaisted zasigurno će pamtiti utakmicu jer je iz šest pokušaja za šut sve pogodio.

ZADAR – SIAULIAI 110:87 (30:26, 36:13, 19:24, 25:24)

ZADAR – Dvorana Krešimir Ćosić. Gledatelja 1399. Suci: Boltauzer (Slovenija), Sahin (Turska) i Grigoras (Rumunjska)

ZADAR: Rančić (25), Perić (5), Stipčević (14), Boisa (14), Batur (4), Marčinković (4), Ružić (12), Downs (11), Car (5), Škifić, Plaisted (16).

SIAULIAI: Brown (2), Žukauskas (5), Šiksnius (20), Kuzminskas (19), Low (18), Petraitis, Orelik (8), Šarakauskas (15), Grafs.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 18:34