IZNENAĐENJE U EUROKUPU

REPEŠINA ŠKOLA KOŠARKE Cedevita šokirala Zaragozu i najavila velike stvari u Eurokupu!

Cedevita je bez oba playmakera, Smitha i Delaša, u gostima pobijedila Zaragozu (67-75)
 Goran Mehkek / CROPIX

Senzacionalna Cedevita! Bez oba playmakera, Smitha i Delaša, u gostima je pobijedila Zaragozu (67-75) koja je za vikend u šahu držala najbolju europsku momčad, Real Madrid.

Zagrepčani su sjajno otvorili drugi krug Eurokupa. Cedevita je omjer protiv španjolskih klubova povećala na nevjerojatnih 7-2 u tri i pol godine . Jasmin Repeša odlično je zamaskirao nedostatak nominalnih organizatora igre. Protok lopte je većim dijelom utakmice tečan (šestorica su imala minimalno dvije asistencije), a strpljenje (šut za tricu 6/9 u prvom poluvremenu) vrlina u igri gostujućih košarkaša.

Domaćin, koji u Eurokupu do velike Cedevitine večeri nije izgubio niti jednu domaću utakmicu, posljednji put je vodio u osmoj minuti. Sedam tisuća gledatelja uglavnom je fućkalo. Cedevita je većih problema imala samo sredinom treće četvrtine. Zaragoza je agresivnom obranom pet i pol minuta razbijala nit Cedevitinog napada, ali je Zubčić tricom prekinuo niz domaćih od 9-0 te udaljio svoju momčad na šest koševa razlike (46-52).

Tri minute prije kraja Cedevita je pobjegla na +12, a posljednji udar Zaragoze obranili su Ramljakovim košem iz skoka u napadu za 63-71.

Cedevita je pogodila deset trica (Ray i Babić po tri), imala čak 18 asista i šest blokada. Allan je postigao 17, Suton i Nurkić po 14, Babić 13. Hrvatski reprezentativac Damjan Rudež postigao je za Aragonce 17 koševa (tri trice).

U drugoj utakmici skupine P, Lietuvos Rytas Ace Petrovića je kao domaćin izgubio od Besiktasa s Tomom Ružićem (4) 101-103.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 06:25