OČAJ POD TORNJEM

Radulović: Uskoro bi nas mogli napustiti svi igrači

Odlaskom Marija Delaša počelo je osipanje momčadi Cibone
 Šime Šokota / Cropix

Cibona je na gostovanju u Laktašima doživjela peti poraz u regionalnoj ligi (4-5), 11. ukupno u svim ovosezonskim utakmicama, kad pribrojimo poraznih 0-6 iz Eurolige. Rezultati su mogli uljepšati sumornu sliku kluba na umoru, ali ih nema.

Zdravka Radulovića u sedlu još drži uvjerenje da mu je potrebno samo malo kako bi od gubitničke momčadi napravio pobjednike.

Igrali bez centra

- Da smo dobili igračku pomoć na početku sezone, uvjeren sam da bi sada bili prvi u NLB ligi. Bili smo u mnogim utakmicama blizu pobjedi, gubili u završnicama od Hemofarma, Cedevite, Nymburka. I ovako nam glavni konkurenti za Euroligu nisu previše pobjegli, a u izravnim dvobojima ne stojimo loše; Zagreb smo pobijedili, a od Cedevite minimalno izgubili - kaže Cibonin trener koji će za loše rezultate opravdanje potražiti i u brojnim zdravstvenim problemima igrača.

- Bilo je puno problema koje nisam mogao predvidjeti. Nisam znao da će Rozić morati na drugu operaciju, da će se Lalić ozlijediti, a to su dva vrlo bitna igrača. Protiv Igokee smo praktično igrali bez centra. Pašalić je bio pod temperaturom, Radošević ima problema s leđima i primio je injekciju prije utakmice. Oni koji su bili bolesni iscrpljeni su. Posljednjih 20 dana uopće ne treniramo kako bi trebali. Koliko smo trenirali, još smo dobro i igrali. Nekako smo se sastavili protiv Radničkog i Barcelone, ali protiv Igokee smo izgledali kao prebijene mačke. Teško je u takvoj situaciji bilo što reći igračima, kad znam da ne mogu fizički izdržati taj ritam. Osim ozljeda i bolesti iscrpila su nas i putovanja - kaže Radulović kojeg možda ne drži isti entuzijazam kakav je pokazivao na početku mandata, ali vjeru u momčad izgubio nije.

Igrači i dalje vjeruju

- Bez ikakve rezerve ih podržavam i stojim iza tvrdnje da se radi o talentiranoj momčadi. Dobio sam od njih gotovo sve što sam očekivao i ne sumnjam da će biti pravi igrači.

No, da bi neka momčad funkcionirala, potrebno je obostrano povjerenje.

- Nisam osjetio da su mi igrači prestali vjerovati. Trude se na svakom treningu, rade sve što od njih tražim.

Međutim, sa svakim novim porazom sve je više podloge za kritiku.

- Ne bježim od kritika. Slušam što se priča. Kao da ja ne znam da bi trebali igrati bolju obranu. Ali kako, kad ne možemo normalno trenirati, a ja sam trener koji vjeruje u rad.

Odlaskom Marija Delaša počelo je osipanje momčadi. Radulović tvrdi da nije znao što Delaš namjerava učiniti.

Ništa nije izgubljeno

- Javio mi se s parkinga. Nikome nije rekao da odlazi. Znao je samo Nik (nap. p. Mihovil Nakić), ali me nije želio opterećivati na dan utakmice. Uložio sam četiri mjeseca energije u njega, dao mu priliku i nije mi žao zbog toga. Način na koji je otišao ide njemu na dušu.

Egzodus bi se mogao nastaviti, ako se u sljedećim tjednima ne pronađe spasonosno rješenje za klub.

- Otići će igrači, jer su najtraženija roba u Europi, i nitko im neće moći zamjeriti. Nadam se da će se nešto pokrenuti, da ćemo se moći i pojačati. Rezultatski još nije ništa izgubljeno u utrci za Euroligu.

Cibona čeka Fibinu kaznu

U ponedjeljak je istekao rok u kojem je Cibona trebala isplatiti Antoniju Gravesu 100.000 USD i kamate za njegov tromjesečni boravak u Zagrebu. Cibona, naravno, Gravesa nije isplatila i sad je čeka Fibina kazna. Kolika će ona biti, može se samo nagađati, a mogući raspon ide od novčane kazne pa sve do izbacivanja iz europskih klupskih natjecanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 08:26