AMERIKANAC U TRNSKOM

Predstavljen T.J. Ford: 'Sean May mi je pričao o Zagrebu, a Toni Kukoč o Hrvatskoj'

 Damir Krajač/CROPIX

Zagreb je u srijedu kasno popodne u Areni predstavio T.J. Forda, koji na prvi pogled djeluje neupadljivo, ali simpatično. Stigao je u dvoranu odjeven u crno, smiješio se velikom broju okupljenih fotoreportera i kamermana, iako su oči odavale umor od višesatnog puta.

Ford je odabrao broj, 11 koji je nosio u svim svojim klubovima, osim u posljednjem, u Pacersima, gdje je imao peticu.

- Najviše mi je s informacijama o klubu pomogao Sean May, s kojim sam dosta komunicirao u posljednje vrijeme. No, nije on jedini košarkaš koji mi je govorio o Hrvatskoj. Igrao sam dvije godine u Milwaukeeju s Tonijem Kukočem i od njega dosta saznao i o Hrvatskoj i o vašim košarkašima. Bio mi je od velike pomoći tada kada sam bio rookie.

Imao je još nekih ponuda, začudo, izabrao je Zagreb.

- Znam da je bilo još ponuda jer mi ih je spominjao menadžer, ali doista vam ne bih mogao reći o kojim se klubovima radilo, čak ni o kojim državama. On mi je, zapravo, rekao, s obzirom na to da me jako dobro poznaje, da će Zagreb biti sjajna sredina za mene. Zato sam i odlučio prihvatiti ponudu.

Začudio nas je odgovorom na upit kad je posljednji puta bio u Europi?

- Da malo razmislim... Bilo je to prije dvije godine kada sam s Indianom došao u Rim gdje smo igrali predsezonske NBA utakmice.

Vrlo se simpatično izvukao na upit koje europske košarkaše u NBA ligi respektira?

- Respektiram sve košarkaše, pa tako i sve u NBA ligi, naravno, uključujući i europske, koji su dio tog spektakla.

Zna li Ford da među Mravima igra još jedan igrač koji se oprobao u najjačoj ligi na svijetu - Mario Kasun.

- Da, čuo sam nešto o njemu, ali tek kada sam došao, i to da je ozlijeđen. Mislim čak da mi je ime od nekud poznato.

Iako je bilo malo vremena od njegova slijetanja u Zagreb do konferencije za novinare, je li od Uprave štogod saznao što od njega očekuju?

- Mislim da se od mene očekuje, kao i od svakog dobrog košarkaša, da igram što bolje i da što više pridonesem pobjedama. Ja sam ovo shvatio kao izazov. Želim uživati igrajući košarku u Zagrebu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 09:40