KK ZAGREB

Potpisao Marko Car, ali ne igra protiv Cibone

 Bruno Konjevic / CROPIX

Cibona će na drugu, iz perspektive Zagreba, tužniju stranu grada, preko Save. Na noge Zagrebu, koji će u Trnskom dočekati Vukove u četvrtfinalu Kupa. Igra se jedna utakmica, a to je uvijek prilika za onog slabijeg.

Zagreb to jest, ali Zagreb nije dočekao Cibonu bez iznenađenja. U utorak ujutro na Savez su poslali registraciju za Marka Cara, koji je tako postao novi igrač Zagreba. S pravom nastupa protiv Cibone već danas.

- Iako Car ima pravo nastupa, to se neće dogoditi jer je dogovoreno da on prvi puta trenira tek u četvrtak. Potpisao je do kraja sezone - otkriva Ivan Božanić, direktor Zagreba.

Doduše, tko zna što može biti do utakmice, možda se odluka i promijeni.

- Neće igrati ozlijeđeni Halilović, a neće nam igrati niti Amerikanac Mike James.

Zašto?

- Želi se oprobati u jačoj momčadi, jačoj ligi. Misli da može, tako da on odlazi iz Trnskog - otkriva Božanić.

Što prevedeno znači da će Zagreb biti znatno oslabljen kontra Vukova. Još uvijek se ne zna niti što je s Perom Babićem, koji traži neke inozemne opcije, iako ga u klubu pokušavaju zadržati.

Ipak, sve je to Kup, a 40 minuta može biti prilika. U Ciboni znaju kako je to.

- Sve ćemo napraviti kako bismo izbjegli situaciju koja nam se dogodila lani kad smo ispali od Zadra u četvrtfinalu. Želimo se vratiti na Final Four. Znamo da je za Zagrebove igrače ovo praktički utakmica sezone i da će biti silno motivirani. Od svoje momčadi želim pravi pristup, obrana nam mora biti na dovoljnoj razini da samo na račun nje možemo dobiti utakmicu - govori Danijel Lutz.

On neće moći računati na Davora Kusa, koji sanira udarac u koljeno zarađen na utakmici protiv Partizana, a upitan je i nastup Smusha Parkera.

- Nije trenirao nakon Beograda, jer se ga zateže noga. Vidjet ćemo do utakmice. Mislio sam da ćemo biti na čistu što s njim nakon Beograda, no, način na koji je tamo odigrao nas ne zadovoljava, pa ćemo pričekati utakmicu danas te nakon nje odlučiti - dodao je Lutz.

I na kraju je još rekao pokoju o ozbiljnosti s kojom Vukovi odlaze preko Save.

- Iznimno cijenim rad Danijela Jusupa, Zagreb igra vrlo agresivno, može igrati s višom i nižom petorkom. Nama je nakon Beograda samo ova utakmica u glavi, uopće ne razmišljamo o Krki, o utakmici koja nas čeka za vikend. Moramo dobiti u Trnskom - zaključio je Lutz.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. srpanj 2024 11:04