DOLAZI BARCELONA

Perasović: I najbolji mogu izgubiti

Perasović je uvjeren da se ne može ponoviti onako loša večer kao protiv Siene na otvaranju Eurolige
 Nenad Dugi / Cropix

ZAGREB - Kad u čevrtak istrče na parket Draženova doma, košarkaši Cibone imat će protiv sebe momčad koja je prva osigurala sudjelovanje u Top 16 Eurolige i koja je dosad u sezoni izgubila samo jednu utakmicu (u ACB ligi na Kanarima). Velimir Perasović naziva je “najboljom europskom momčadi u posljednjem desetljeću”.

- Kupili su petoricu igrača koji su bili najcjenjeniji na tržištu, s Peteom Mickaelom na poziciji krila stavili točku na ‘i’ - tvrdi Perasović.

Barça je toliko snažna da joj neće predstavljati problem ni moguće neigranje Rickyja Rubija, za kojeg su ovog ljeta izbrojali 3,700.000 eura samo za odštetu Joventutu. Rubio je natukao lijevi kuk u posljednjem kolu ACB lige i njegov nastup protiv Cibone je upitan.

- Vjerujem da neće riskirati s Rubiom s obzirom na to da su se već kvalificirali. No, nisam siguran je li to dobro za nas. Na svim su pozicijama odlično pokriveni, pa će biti više minuta za Lakoviča i Sadu, a vraća im se i Basile. Možda je bolje kad su svi u sastavu pa trener mora dijeliti minute.

U svakom slučaju, Perasović se ne opterećuje time tko će biti s druge strane. Njegova je glavna briga da se Cibona na najbolji mogući način suprotstavi Kataloncima.

- Svima bi trebalo biti zadovoljstvo igrati takvu utakmicu.

Utakmicu u kojoj, objektivno, Cibona može samo profitirati.

- I najbolji na svijetu mogu izgubiti - kaže Perasović, uzdajući se da će mladost njegove momčadi biti prevaga na Ciboninu stranu.

- Mladim momčadima je uvijek lakše igrati kod kuće. Ovdje uđu neki šutevi koje će na gostovanjima promašiti, ponese ih podrška s tribina.

A podrška bi trebala biti glasna, barem prema interesu koji su Cibonini navijači pokazali za ovu utakmicu, u kojoj se, uvjeren je Perasović, neće ponoviti noćna mora iz 1. kola.

- Sad smo u boljem trenutku nego kad smo igrali protiv Siene. Prošlo je više od mjesec dana, momčad je dobila konture i sigurno igramo bolje nego tada.

Cibona je u svim dosadašnjim utakmicama pokazala da se barem 20 minuta može nositi sa svima. Problemi su se najčešće javljali u trećoj i četvrtoj četvrtini.

- Nije problem u fizičkoj pripremljenosti. Svaka je utakmica priča za sebe. Jednom je problem bila koncentracija, drugi put nemogućnost da se napravi više. Istina, umaramo se u obrani, ali ne možemo se štedjeti da bi bili svježi u napadu. To nije moj stil i drugačiji put od ovog ne poznajem. Kad dominiramo u obrani, otvori nam se i u napadu.

Cibona će u četvrtak biti jača za Dalibora Bagarića.

- Počeo je trenirati, ali mjesec dana nije bio aktivan. Mora se fizički dignuti da bi participirao ozbiljnijom minutažom - zaključio je Perasović.

Euroliga, skupina A

Parovi 7. kola:

Fenerbahçe Ü. - Asvel sri, 19.15

Cibona - Barcelona čet, 18.30

Žalgiris - Montepaschi čet,18. 45

1. Barcelona 6 6 0 +119 12

2. Montepaschi 6 5 1 +94 11

3. Fenerbahçe Ü. 6 3 3 -48 9

4. Asvel 6 2 4 -39 8

5. Žalgiris 6 1 5 -36 7

6. Cibona 6 1 5 -90 7

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 07:28