CIBONA U LITVI

Peras: Rezultat je važan zbog mogućeg kruga

Poraz u Kaunasu ne izbacuje Cibonu iz utrke za Top 16, ali ni pobjeda neće bitno približiti hrvatskog prvaka tom cilju
 Nenad Dugi / Cropix

ZAGREB - Bez obzira na to pobijede li Žalgiris ili dožive poraz u Kaunasu, košarkaški Cibone moraju u posljednjem kolu Eurolige pobijediti Asvel kako bi imali izglede za plasman u Top 16 Eurolige. Međutim, ta činjenica za igrače i trenera Perasovića ne znači da su u Litvu otišli kao turisti.

- Mnogi će reći da je utakmica nevažna, no ne bih se složio s time. Važna je ne samo u slučaju da Barcelona izgubi protiv Asvela, nego i u slučaju da se na kraju natjecanja u skupini zatvori krug od četiri momčadi s po tri pobjede u kojem bi koš-razlika igrala itekako bitnu ulogu. Zbog toga ne možemo i ne želimo u Kaunas otputovati opušteni, već idemo pokušati pobijediti ili napraviti najpozitivniji mogući rezultat - istaknuo je Perasović.

Kad je o ukupnom koš-količniku riječ, Cibona loše stoji zbog uvjerljivih poraza protiv Barcelone i Montepaschija. Srećom, kad su u pitanju utakmice protiv Fenerbahçea, Asvela i Žalgirisa, Cibona je u pozitivi, prvenstveno zbog +12 (64-52) iz zagrebačkog sraza s Litvancima. Tada je Perasović nadmudrio Gintarasa Krapikasa, sada će imati novog suparnika.

- Nažalost, još nisam bio u prilici vidjeti kako izgledaju kada je Ramunas Butautas na klupi, no dobro poznajemo momčad Žalgirisa i adaptirat ćemo se na promjene bez obzira na to kakve budu. Travis Watson i Marcus Brown i dalje imaju velike ovlasti, vrlo bitni su i Šalenga i Begić, a koliko vidim, dosta se igra i na Martynasa Pociusa.

Perasovića više brinu problemi unutar njegove momčadi.

- Dugo smo bez Jamonta Gordona koji je još u Americi zbog dva sudska ročišta, tako da ne znam u kakvom će nam se stanju priključiti u Litvi. Osim njega, trenutna mi je nepoznanica i Vedran Vukušić koji ima problema s leđima, no nadam se da će se uspjeti osposobiti za nastup. Svi problemi o kojima je ovdje riječ ipak ne umanjuju moju nadu i vjeru u pozitivan rezultat - zaključio je Perasović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 11:19