KUP DRAŽENA PETROVIĆA

Ožbolt nije Princ, a ni Slovenac nije Hercegovac

U četvrtak u 16.15 sati u Draženovu domu počinje obračun Zagreba i Cedevite u tri čina: kadeti, juniori i seniori
 Damir Krajač/Cropix

ZAGREB - Klupska košarka nam je ljepša od one koju je pokazala reprezentacija pa se zaljubljenici u kraljicu igara nadaju da će u njoj pronaći melem za litavske rane.

Četvrtak je dan za premijerni Kup Dražena Petrovića. Najuspješniji hrvatski klubovi, Zagreb i Cedevita, od 16.15 u Draženovom domu borit će se za prvi ovosezonski trofej. Isti klubovi igrali su finale PH iza kojeg su ostale priče o suđenju i odnosu “moćnih protiv bogatih”. I obrnuto.

A po raspravi sportskih direktora Hrvoja Ciketića (Zagreb) i Mateja Mamića (Cedevita) koja se razvila iz benignog novinarskog pitanje hoće li Slovenci Ožbolt i Smodiš sutra biti s klubovima i nova sezona će biti vrlo burna. Nadajmo se da će sve ostati samo na duhovitosti...

Prvi je govorio Mamić...

- Smodiš je Slovenac za razliku od Ožbolta koji nije. Vjerujem da će zaigrati.

Odgovorio je Ciketić...

- Nećemo biti kompletni jer je Ožbolt dobio par dana odmora. Inače, on je kao vaš Princ (reprezentativac BiH rođen u Mostaru koji ima hrvatsko državljanstvo, nap. a.). Ožbolt igra za Sloveniju, ali je Hrvat po majci.

Kada smo mislili da je gotovo Mamić nije odustajao...

- Porijeklom sam iz Hercegovine i ne bih usporedio Princa i Ožbolta iako ima apsolutno pravo na hrvatsko dokumente jer je rođen u Dubrovniku.

No, ni tada nije bilo gotovo, ali s ostatkom rasprave ovaj put vas nećemo zamarati.

U utakmicu koja se igra u četvrtak momčadi kreću s različitih polazišnih točaka. Zagreb je u “debelom” pripremnom razdoblju jer mu sezona počinje 7. listopada, dok Cedevita već slijedeći tjedan mora biti u natjecateljskoj formi jer u utorak igra prvu utakmicu kvalifikacija za Eurokup.

- Dosad u provjerama nismo bili posebno dobri, ali ovo će biti naša prva prava provjera. Nedostajao nam je prvi playmaker (Draper, nap. a.) i dva centra. Nadam se da ćemo do utakmice protiv Zagreba riješiti barem jednog visokog igrača.

I jesu. Miro Bilan je uz pomoć odvjetnika Saše Pavličića dobio arbitražni spor protiv KK Zadra i slobodan je igrač koji može potpisati ugovor za Cedevitu s kojom je cijelo vrijeme trenirao. Željela je Cedevita i Dalibora Bagarića, ali je on potpisao ugovor sa španjolskim prvoligašem Valladolidom.

- Svaki trofej je važan, a posebno ovaj koji se zove po Draženu Petroviću. Očekujem košarkašku feštu kakva nam nedostaje - naglasio je još Mamić.

Ciketić je priznao da im utakmica dolazi u nezgodno vrijeme s obzirom da su još uvijek u pripremnoj fazi niti su kompletirali ekipu. No, ima rješenje kako osvojiti prvi trofej.

- Sa seniorima će biti samo Šarić, dok će Mavra i Hezonja igrati za juniore. Pravila su takva da svaka pobjeda jednako vrijedi pa se nadamo na taj način nadoknaditi hendikepiranost prve ekipe.

Prva utakmica u KC Dražen Petrović počinje u 16.15, a predviđeno je da sljedeće počinju u 18.15 odnosno 20.15. Organizatori su za gledatelje pripremili natjecanje pod nazivom “Izazov u tri penala”. Zamišljeno je da gledatelji izvode slobodna bacanja protiv juniora i seniora oba kluba. Pobjednici iz redova publike nagradit će se godišnjim ulaznicama i replikom trofeja. Ulaznice koštaju 30 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 21:07