IGRAČI SVJESNI BLAMAŽE

'Ovo što igramo, ne valja ništa! Najradije bih se sakrio u mišju rupu...'

 AFP

"Mene je sram. Cijela nacija se ima pravo rugati s nama, jer to zaslužujemo. Najradije bih se sakrio u mišju rupu da me nitko ne vidi. Da nam je ovo zadnja utakmica na prvenstvu, odavdje bih odletio u Kazan, jer se od srama ne bih mogao vratiti u Hrvatsku."

To je sukus emotivnog izlaganja Marka Popovića, kojim je najbolje opisao stanje kakvo je vladalo u svlačionici hrvatske reprezentacije nakon poraza od Brazila 92-74. Tako će u subotu Hrvatska u osmini finala zaigrati protiv Srbije, što je zaslužila pobjedama nad Iranom i Tunisom.

Krešo Lončar se nekoliko puta ispričao u kameru HTV-a, konstatirao da s ovakvom igrom ne bi pobijedili ni Moldaviju. Od prvog napada je na utakmici s Brazilom sve krenulo loše. Činjenica da je -13 na poluvremenu bio sjajan rezultat za Hrvatsku, dovoljno će reći kako su Vrankovićevi izabranici izgledali. I kad smo očekivali buđenje u nastavku, dogodila se teška letargija. Drugo poluvrijeme otvorili su sa 0-9 i utakmica je bila završena.

- Nemojte me pitati za uzroke i razloge. Kad bih znao, onda bi to probao promijeniti na utakmici. Ovo je bila jedna od najgorih predstava momčadi za koju sam igrao. Ne rezultatski, već kako smo izgledali na terenu - rekao je kapetan Roko Ukić koji je trebao biti motor i mozak ove momčadi, ali je taj posao uspio dobro obaviti samo u prvom poluvremenu protiv Slovenije.

I dok bi se loša igra još mogla tolerirati, vidljivi nedostatak borbenosti i želje je neshvatljiv.

- Ovo je svjetsko prvenstvo, treba gristi parket. Meni je vjerojatno prvo i zadnje. Dao Bog da se nešto do subote promjeni. Želim vjerovati da može, ali bit će jako teško - kaže Popović.

- Ovo što se dogodilo nikako ne može biti dobro, ali možda nas šokira. Možda dođemo "kao luđaci" na Srbe, pa izvučemo nešto pozitivno - nada se Roko Ukić, ali već u sljedećem trenu daje i protutezu:

- Takva se priča ponavlja godinama. Provlačimo se kroz prvenstvo i očekujemo da se dogodi čudo u eliminacijskoj utakmici, koje će nam promijenit' cijelu našu karmu i da ćemo mi sad postati svjetski prvaci. Da je to tako, ne bi već 15 godina bili bez medalje.

Izbornik Joke Vranković djeluje kao jedini čovjek u našem taboru koji nije pao u depresiju, iako mu momčad igra loše.

- Danas nije bio naš dan, nismo dobro funkcionirali. Na nama je da u sljedećoj utakmici to ispravimo.

Sve probleme koji se javljaju Vranković će pokušati opravdati mladošću i neiskustvom.

- Igrači su mladi, nekima su drugačije uloge. Treba nam vremena da se posložimo.

Na ovom prvenstvu vremena više nemaju. U subotu igraju utakmicu koja ih vraća kući ili vodi u četvrtfinale.

Marko Popović tvrdi da "ni pobjeda nad Srbijom ne bi promijenila sliku onoga što smo dosad napravili". No, Marko je u krivu, jer za pobjedu protiv Srbije Hrvatska će morati igrati odličnu utakmicu. Ako tako i bude, to će umnogome promijeniti sliku koju su dosad ostavili. A ona je sve samo ne dobra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 17:29