OSNAŽENA MOMČAD

'Mravi' sa Kasunom i Renfroeom kreću po Euroligu

 Drago Sopta / Cropix

ZAGREB - Za ovogodišnju momčad Zagreba trener Denis Bajramović reći će da je “na livelu ili možda i bolja od prošlogodišnje”. Na papiru, Bajramović ima sve što mu je potrebno da bi se “potukao” s Cibonom, Cedevitom i Zadrom za mjesto u Euroligi sljedeće sezone.

Mario Kasun i Alex Renfroe stigli su kao pojačanja. U Damiru Mulaomeroviću, Kruni Simonu i Luki Žoriću imao je okosnicu prošlogodišnje momčadi. Dario Šarić, Toni Prostran, Robert Rikić, Domagoj Bubalo i novopridošli 19-godišnjak Miralem Halilović jamstvo su svijetle budućnosti, a mnogi od njih već ove godine spremni su iznijeti određeni teret povećanih klupskih ambicija.

Mario Kasun veliki je povratnik u hrvatsku košarku.

- Želio sam se vratiti kući. Želio sam se izliječiti od svih ozljeda, želim zaboraviti na posljednja dva trenera, koja su me skoro natjerali da se ostavim košarke, želim s dragom raditi na djeci i zasnovati obitelj. Zagreb je od svih ponuda za mene bio najbolja opcija. U prijašnjim sam klubovima redovito stizao do finala, a sa Zagrebom želim sve osvojiti - rekao je trenutačno najskuplji igrač na domaćem tržištu.

Alex Renfroe, 24-godišnji “play” koji je prošle sezone igrao u Latviji, prvi je stranac u posljednje četiri sezone s kojim će Zagreb krenuti u sezonu.

- Jedva čekam prvo podbacivanje. U Latviji sam pokupio neke nagrade, ali nisam bio sretan. Došao sam pobjeđivati, a izgubili smo naslov u sedmoj utakmici finala. Bili smo drugi, a to za mene nije dovoljno dobro.

S momčadi kakvu je Zagreb složio, i u Trnskom bi na kraju sezone drugo mjesto mogli tretirati - nedovoljnim.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 19:43