REZANJE TROŠKOVA

KRIZA POD TORNJEM Cibona potjerala Darka Planinića, sljedeći su na redu Amerikanci!

'S Planinićem se pregovaralo, ali igrač nije bio spreman na smanjenje vlastitog ugovora'
 Ronald Goršić / CROPIX

Nije se dugo čekalo na novi potez u redizajniranju Cibonine momčadi. Skupocjeni centar mršavog učinka Darko Planinić izbačen je iz prve momčadi (smije trenirati, ali neće igrati), a do kraja tjedna “vukovi” bi mogli ostati i bez pokojeg Amerikanca.

Najradije bi se riješili Blassingamea, ali se čini da je lakše raskinuti ugovore sa Strawberryjem i Janningom. Uprava planira ostvariti ono o čemu je pričala posljednjih dana, srezati troškove momčadi koja je trebala biti plaćena između 1,5 i dva milijuna eura.

- Mjesec dana smo s Planinićem pregovarali oko smanjenja ugovora jer njegov učinak nije proporcionalan statusu najplaćenijeg igrača. Nismo tražili da smanji ugovor na trećinu iznosa, ali očekivali smo da će biti spreman na kompromis. Nećemo odustati od odluke dok se ne promijeni njegov stav. Svjesni smo da gubitkom oba centra (ranije je otišao Žižić, nap. a.) prestajemo biti kandidat za Final Four, no moramo misliti na klub. Iako je hrvatski reprezentativac, za nas ima status ‘stranca’ jer smo ga posudili samo za ovu sezonu. Očekivali smo da bude glavni igrač, a po učinku je ‘back up’.

Ne možemo si priuštiti da ga po takvoj cijeni razvijamo pa da se sljedeće sezone neki drugi klub njime okoristi, a ni svlačionica nije bila zadovoljna ovakvom situacijom - izjavio je v. d. direktora Domagoj Čavlović, dodavši da bi uskoro moglo biti još odlazaka, ali i dolazaka novih igrača.

Intenzivirat će se razgovori s menadžerima trojice Amerikanaca. Zainteresiranih klubova ima, ali treba nagovoriti igrače na rastanak od ugodne situacije i visokih plaća koje (na papiru) imaju u Ciboni.

Zbog Fibine blokade mogu se dovesti samo igrači registrirani za hrvatske klubove. Na poziciji centra zanimljiv je Zadrov Filip Kraljević, a od vanjskih igrača Damir Rančić, član A-2 ligaša iz Kaštela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 21:50