IZBORNIK UVODI RED

Jasmin Repeša zbog noćnog izlaska potjerao Bogdanovića s priprema reprezentacije

 AFP

Dva tjedna su bili izvan fokusa sportske javnosti, no, pripreme hrvatske košarkaške reprezentacije više nisu dosadne. Izbornik Jasmin Repeša je s priprema u Osijeku potjerao Bojana Bogdanovića! I to večer prije no što su reprezentativci dobili dva i pol slobodna dana. Razlog je noćni izlazak u kojem Bogdanović navodno nije bio sam...

- Nitko nije bio sa mnom. Kriv sam, ispričavam se i prihvaćam kaznu - kratko je izbacivanje iz reprezentacije prokomentirao ponajbolji hrvatski košarkaš.

Toliko od Bogdanovića koji nije htio dalje širiti priču.

- Napravio sam što sam morao - kaže Repeša.

- Od prvog dana priprema inzistiram na disciplini. Pravila ponašanja se moraju znati i poštovati. Mora postojati red, bez toga nema ničega. Ovo ljeto je to najvažnije, samo tako se mogu raditi ozbiljni rezultati.

O disciplini u reprezentaciji je bilo riječi i nakon lanjskog debakla na Eurobasketu u Litvi. Međutim, iako se pričalo o stalnim izlascima većine reprezentativaca, bivši izbornik Joke Vranković nije potjerao nijednog igrača.

Tako nešto se zapravo nije dogodilo - nikad. Bojan Bogdanović je prvi igrač u povijesti koji je na ovakav način izbačen iz košarkaške reprezentacije.

- Ovo mu je poruka i mislim da mu moja odluka može samo pomoći u karijeri. Ako mu ne pomogne, neće biti dobro za njega.

Znači li to da Repeša više ne računa na Bogdanovića dok god je izbornik?

- Ne znači. Ovo ljeto više ne računam na njega, ali vidim ga kao igrača koji bi u budućnosti, možda već sljedeće ljeto, trebao nositi igru reprezentacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 20:52