CIBONA SE NADA

I sa zadnjeg mjesta u grupi vidi se Top 16

U povoljnom raspletu Ciboni bi za prolaz mogla biti dovoljna još samo pobjeda u posljednjem kolu protiv Asvela
 AFP

ZAGREB - Iako se u šest odigranih kola Cibona samo nakon pobjede nad Žalgirisom u 4. kolu nakratko odlijepila od dna ljestvice skupine A, hrvatski prvak još nije izgubio izglede za plasman u Top 16 Eurolige.

Turci Cibonini jataci

Štoviše, izgledi da će se “vukovi” naći među 16 momčadi koje će nastaviti natjecanje prilično su realni. Za takvu tvrdnju više je razloga, a jedini preduvjet koji Perasovićeva momčad mora ispuniti jest produžiti interval dobre igre na više od jednog poluvremena, onakvog kakvo smo gledali protiv Siene u prvih 20 minuta.

Ciboni su, unatoč poražavajućih 1-5, dosad svi rezultati u ostalim dvobojima u skupini išli na ruku. Barcelona i Montepaschi pobjeđivali su sve redom, time nakon šest kola i osigurali Top 16 (Siena to teoretski još mora potvrditi jednom pobjedom), a posebno važne za Cibonu bile su gostujuće pobjede Fenerbahçea u Villeurbaneu i Kaunasu.

Pod pretpostavkom da Turci neće kiksati u Istanbulu protiv Asvela i Žalgirisa te da će Barcelona i Montepaschi do kraja natjecanja u skupini i dalje pokazivati svoju nadmoć, Ciboni će za plasman u Top 16 biti potrebne dvije pobjede. Naime, u tom bi slučaju Asvel i Žalgiris, Cibonini izravni suparnici za 4. mjesto u skupini, ostali na najviše dvije pobjede, odnosno jednu iza Cibone.

Asvel triput gostuje

Cibonina prednost u odnosu na Francuze i Litavce i u tome je što će od četiri posljednje utakmice tri igrati na domaćem parketu, dok će Žalgiris dvaput u goste, a Asvel čak triput. Ciboni na ruku ide i što će, osim Barcelone i Asvela, ugostiti prilično neuvjerljivi Fenerbahçe koji je s tri pobjede trenutačno u sigurnoj zoni, a “cibosi” su se već u Istanbulu ravnopravno nosili s Turcima.

U konačnici, Cibona bi mogla dalje i sa samo jednom pobjedom do kraja. Zatvori li se krug na 2-8 s Asvelom i Žalgirisom, Cibona je u najboljoj poziciji. Zagrepčanima bi u tom krugu, uz poraz do šest razlike u Kaunasu, bila potrebna bilo kakva pobjeda protiv Asvela u 10. kolu.

Euroliga, skupina A

Rezultati 6. kola

Montepaschi - Cibona 90-64

Barcelona - Fenerbahçe Ü. 89-55

Asvel - Žalgiris 77-67

1. Barcelona 6 6 0 +119 12

2. Montepaschi 6 5 1 +93 11

3. Fenerbahçe Ü. 6 3 3 -48 9

4. Asvel 6 2 4 -39 8

5. Žalgiris 6 1 5 -36 7

6. Cibona 6 1 5 -89 7

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 04:59