SLOVENCI NAS TJEŠE

'Hrvati ne bi smjeli biti deprimirani, to je samo jedna utakmica'

'Iako nije bila na jednu loptu, ovo je bila utakmica dvije izjednačene ekipe'
Slovenia's Samo Udrih, left, and Miha Zupan react after defeating Croatia during the preliminary round of the World Basketball Championship, Monday, Aug. 30, 2010, in Istanbul, Turkey. (AP Photo/Mark J. Terrill)
 AP

ISTANBUL - Hrvatski navijači smiju očajavati nakon još jednog poraza od Slovenije, no to je luksuz koji si ne smiju dozvoliti hrvatski košarkaši. Oni iz ovog poraza moraju izvući pouke, zaboraviti ga što prije, a nakon slobodnog dana potruditi se s dvije pobjede u preostalim utakmicama dočekati osminu finala u pobjedničkom raspoloženju.

Protiv Slovenije su odigrali odlično prvo poluvrijeme, ali obrambeno pali u drugom poluvremenu.

- Šteta je što nismo duže od jednog poluvremena igrali čvrstu i agresivnu obranu. Kako smo igrali u prvom dijelu, trebali smo imati veću prednost, ali su nam previše skakali u napadu. U trećoj četvrtini smo im dozvolili previše otvorenih šuteva koje su oni, nažalost, pogodili i razigrali se - rekao je Davor Kus.

Boštjan Nachbar razigrao se tek u drugom dijelu, a uz taktičke promjene kao glavni razlog vidi - vjeru.

- Čini mi se da smo više vjerovali u pobjedu. I imali smo navijače koji su nas nosili. No, kao što mi nismo euforični, tako ni Hrvati ne bi trebali biti deprimirani. To je samo jedna utakmica u skupini.

Roko Ukić se u hrvatskom dresu nagubio ovakvih utakmica.

- Iako nije bila na jednu loptu, ovo je bila utakmica dvije izjednačene ekipe. A tko god je s nama izjednačen, taj nas dobije. To je naša tragedija.

Sudački kriterij je i njega zasmetao, iako o tome nerado govori.

- Ne plačem na suđenje i mrzim one koji to rade, ali bilo je puno situacija u kojima kriterij nije bio ujednačen. Neću reći da smo zbog toga izgubili, ali nismo se tome znali prilagoditi. Pobjegla nam je koncentracija i izgubili smo. Stara hrvatska priča.

No, odlučno će odbaciti tezu o "kompleksu od Slovenaca".

- Na to ću samo reći da bih jako volio opet igrati protiv njih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 03:50