IGROKAZ U CIBONI

Graves odbio ući u avion! Za Perasa je bivši...

Graves je imao namjeru putovati s momčadi, ali ne i igrati protiv Asvela, zbog toga što dva mjeseca nije primio plaću
 Goran Mehkek / Cropix

ZAGREB - Rutinski odlazak Cibone na gostovanja u Euroligi pretvorio se u pravi mali igrokaz. Antonio Graves bio je prvi od igrača kod autobusa koji je trebao krenuti u 11.30, nije bio u njemu kad se Cibonina ekspedicija zaputila prema Plesu, da bi se autobus na kraju vratio po Gravesa i odveo ga put zagrebačke zračne luke. No, u zrakoplov nije ušao. Graves se vratio kući, a trener Velimir Perasović rekao je da je to “za njega završena priča”.

Ta priča možda ne bi tako brzo isplivala na površinu, da se u ponedjeljak navečer Jamontu Gordonu nije dogodila lakša prometna nesreća. Netko je udario u stražnji dio njegovog vozila na semaforu iza dvorane. Gordon nije imao fizičkih posljedica, ni na automobilu nije bilo štete, ali Amerikanac od šoka nije mogao trenirati. No, u utorak se probudio s ukočenim leđima.

- Pitanje je hoće li moći igrati. Ne samo protiv Asvela, nego i protiv Zagreba u subotu - rekao je trener Velimir Perasović.

Kad smo s tom konstatacijom stigli do Gravesa i priopćili mu da bi u Francuskoj mogao imati značajnu ulogu, njegova je reakcija bila u najmanju ruku čudna. Čovjek je umro od smijeha, rekao “to ne može biti, Jamont mora igrati” i nazvao suigrača.

Njegova reakcija nije se svidjela Perasoviću i trener mu je odlučio to odmah dati do znanja. Kad je Gordon došao s tretmana i otežanim hodom otišao po tenisice u svlačionicu, za njim se zaputio i Graves. Gordon se vratio, ušao u autobus koji je krenuo prema Plesu. Bez Gravesa, koji je minutu kasnije, laganim korakom, s torbom u ruci, došao do svog automobila, bez namjere da ode u Francusku.

- Gledajte, ovo je pitanje ugovora. Ne želim da se to razvlači po novinama. Poštujem klub i trenera. Tri mjeseca sam ovdje, a već dva mjeseca nisam plaćen - počeo je Graves svoju ispovijest.

Zašto niste u autobusu? Čija je to odluka?

- Ne znam. Trener mi je zaprijetio... Stvarno ne želim o tome pričati.

Tada mu je zazvonio mobitel. Poziv je stigao iz Ciboninog autobusa.

- Pitaj trenera zašto nisam u busu. Ostavili ste me.

Za nekoliko sekundi autobus je opet bio iza dvorane, a “team manager” Darko Marijanović dobio je zadatak “privesti” Gravesa. Amerikanac je nevoljko izvadio torbu iz auta i ipak otišao s momčadi. Samo do Plesa.

Eto, u takvom je raspoloženju Cibonina momčad otišla na gostovanje s kojeg bi im pobjeda značajno podebljala izglede za Top 16, a minimalan poraz ih ne bi ugrozio. Asvelu je ova utakmica (srijeda, 19.00) posljednja prilika da se uključi u tu borbu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 19:21