ŽAPCI VS. VUKOVI

Ciboni će Mladost rado poslati 20 milijuna kn

Vaterpolski klub Mladost uplatit će 20 milijuna kuna na račun KK Cibone kako bi pomogao u sanaciji posrnulog košarkaškog diva
 Ronald Goršić / Cropix

ZAGREB - Senzacionalnu vijest ponudio je u petak v.d. direktora i dopredsjednik HAVK Mladost Boško Lozica na konferenciji za novinare. Naravno, informacija je previše lijepa da bi bila istinita. Mladost, naravno, nema na računu dovoljno novca da sanira vlastite dugove, a još manje za pomoć sportskim kolegama iz hrvatske metropole. Ona je samo šaljiv i prilično revoltiran odgovor na izjavu Bože Miličevića danu Sportskim novostima, kako je Grad Zagreb političkom odlukom sa 25 milijuna kuna sanirao dugove Mladosti.

- Ako je tako kako kaže gospodin Miličević, mi ćemo zadržati pet milijuna koji nam trebaju za naše potrebe, a ostatak ćemo rado proslijediti Ciboni - rekao je Lozica. Problem je samo u tome što mi ne znamo ništa o tih spomenutih 25 milijuna, dodao je Lozica.

Dužnosnik sedmerostrukog prvaka Europe izrazio je žaljenje što je sportski kolega ničim izazvan pokušao prevariti javnost:

- Mi se takvim metodama ne želimo služiti. Nama je drag uspjeh svakog hrvatskog kluba i ne razumijemo kako se takvo nešto moglo dogoditi prvi put u povijesti zagrebačkog sporta. Takav neargumentirani napad nikad se nije dogodio. Kako bismo pokazali da se takvim i sličnim metodama nikad nećemo služiti, nećemo ni tužiti gospodina Miličevića.

Lozica je nakon toga ponudio informaciju da je HAVK Mladost u protekle dvije godine od Grada dobio ukupno malo više od 12 milijuna kuna (6,274.504 za 2008. i 5,958.954 za 2009.). Dakle, ni traga od 25 milijuna.

Zahvaljujući racionalnom poslovanju, dodao je Lozica, HAVK Mladost je u posljednjih godinu dana smanjio ukupni dug od 12 na 7,5 milijuna kuna. Ukinuti su službeni mobiteli, prva momčad je 30 posto jeftinija nego dosad. Svih 11 trenera zajedno imaju 190 tisuća kuna bruto.

- Štedi se na svemu, a tako će biti i sljedeće sezone. Nedavno smo igračima podmirili lanjska dugovanja, a uskoro će dobiti plaće za siječanj - zaključio je Lozica uz dodatak da će se on osobno pobrinuti da se predsjednik HVS-a Perica sljedeće sezone vrati u klub u funkciji sportskog direktora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. srpanj 2024 10:18