ŽIŽIĆ DEFINITIVNO ODLAZI

CIBONA - OOSTENDE 82-85 Giergia slavio u Draženovom domu, osmi poraz Cibone

Andriju Žižića ne očekujem na današnjem treningu. Bilo je rečeno da će biti u momčadi za današnju utakmicu i da nakon toga neće više trenirati, kazao je Rimac

Nije se dogodilo ništa novo, Cibona je ponovno posrnula u europskoj utakmici. Pun plijen pod tornjem odnio je belgijski Oostende, koji je slavio s 85:82 i time posebno razveselio svog trenera, hrvatskog stručnjaka na klupi Belgijaca i nekadašnjeg pomoćnog trenera Vukova Darija Giergiju.

- Nisam bio nešto posebno emotivan, više mi je bilo drago zbog momčadi, jer smo odlaskom Andrije Stipanovića koji je bio naš najbolji igrač zadržali timski duh. Ipak, moram reći da je i meni ova pobjeda bila važna kako bih nekima pokazao da nisam rudar, da nisam samo pomoćni trener i da moji rezultati u Belgiji, čija je košarka dobra, ipak vrijede - poslao je Giergija poruku, nakon što je ipak vrlo emotivno proslavio pobjedu nad Cibonom.

A, s obzirom što se događalo na utakmici do nje je mogao stići puno lakše. U igri bez obrana, u prvom poluvremenu u kojemu su obje momčadi bile na 50 poena, Oostende je imao samo +7 na odmoru. Iako, vodio je i 37:25.

Puno je bolje Cibona odigrala nastavak, posebice u obrani, a odličnu utakmicu igrao je Marko Jagodić Kuridža koji je do konca ubacio 20 poena i skupio šest skokova. Ipak, najbolji je bio Dario Šarić sa 19 poena, 13 skokova i 5 asista. Upravo je Šarić svojom tricom u 27. minuti doveo Cibonu u vodstvo od 61:60, prvo na utakmici.

- U tom smo dijelu igre trebali prelomiti utakmicu i pobjeći na nedostižnu prednost - reći će Slaven Rimac kasnije.

Cibona je vodila do pet minuta prije kraja. Završnica je, međutim, pripala gostu koji je imao bolja rješenja, bolje odluke. Cibona nije izgubila zbog svoje obrane, izgubila je zbog napada, zbog loših napadačkih rješenja Matta Janninga, Šarićevih izgubljenih lopti, ali i zbog katastrofalne utakmice koju su odigrali DJ Strowberry i Jerel Blassingame. Ne prvi puta. Konačno, nije zaigrao, iako je bio najavljen i premda je sjedio na klupi svih 40 minuta Andrija Žižić. Naime, Žižić je dobio temperaturu, uzeo je i antibiotike, međutim Rimac ga nije želio uvoditi u igru.

- On je izrazio želju da pomogne, međutim bolestan je, nije to imalo smisla.

Sletilo je pitanje očekuje li Rimac Žižića na današnjem treningu?

- Ne očekujem. Bilo je rečeno da će biti u momčadi za današnju utakmicu i da nakon toga neće više trenirati.

Što znači da je Andrija Žižić još u subotu, kontra Igokeje po svemu sudeći odigrao svoje posljednje minute za Cibonu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 19:41