VIŠNJIK RAZOČARAN

Cibona nakon produžetaka slomila Zadar

Samo Udrih je mirnoćom sa linije slobodnih bacanja u produžetku riješio pitanje pobjednika susreta
Zadar, 310110.Dvorana Kresimira Cosica na Visnjiku.Kosarkaska utakmica 19. kola NLB lige izmedju KK Zadar - KK Cibona.Na fotografiji: Igrac Zadra (bijeli) Hrvoje Peric.Foto: Jure Miskovic / CROPIX
 Jure Miskovic / CROPIX

ZADAR - Zadar je porazom na svojem parketu poprilično zatvorio vrata Final Foura, u provaliju ih je gurno Samo Udrih. Najprije je Cibonu odvukao u produžetak, potom nakon trice Marka Tomasa s dva slobodna bacanja potvrdio veliku pobjedu.

Zadrani su u tih pet dodatnih minuta izgledali bezglavo, uključujući i klupu. Odavno zadarski navijači svoju dvoranu nisu napustili prije isteka posljednjih sekunda. Prolamao se i zvižduk na račun svih aktera, ali i trenera Danijela Jusupa koji je morao istrpjeti kritike s tribina. Cibona se najavila s dvije trice, Zadar ih je uhvatio kontrama koje je odlično završavao Hrvoje Perić čijom je zaslugom prednost otišla na zadarsku stranu (15:10). Ali su brzo “popili” još dvije kaznu je uprizorio Bojan Bogdanović.

Kasnije se priključio i Jamont Gordon, međutim, četvrtinu je tricom zaključio domaćin, a pogodio je Marko Car. Zanimljivo, prvih je deset minuta proteklo bez ubačaja Marka Tomasa, tek se u 12. minuto upisao u strijelce, i to s crte slobodnih bacanja. U čupanju koš jedni koš drugi prvi se otrgnuo Zadar odskočivši na 36:30. Onda ih je ispod obruča počeo kažnjavati Lukša Andrić, tri poena zabio je Tomas i “vukovi” su stigli do vodstva 37:36. U tom je trenutku Danijel Jusup na klupu poslao Tomislava Ružića, u vatru gurnuo Trenta Palisteda koji je s dvije sjajne blokade i četiri poena zaustavio nalet cibosa.

Međutim, Zadar je nije imao načina kako prenijeti loptu, nisu znali odgovoriti na pritisak i Cibona se prije odmora zaustavila na minus dva.

Zaiskrilo je u 24. minuti, Jamont Gordon je iz samo njemu znanog razloga naletio na Vedrana Morovića. Suci su bili jako blizu i obojicu poslali u svlačionicu pod hladan tuš. “Vukove” je dodatno šokirao Ružić koji je pogodio dvije trice i jednom iz reketa. Kad je Rok Stipčević pogodio svoju treću tricu, Zadar je odletio na 62:52 u 28. minuti. Činilo se kako je to zadnji udarac gostima, no Vedran Vukušić i Bogdanović ponovno su utakmicu odveli prema rezultatskoj neizvjesnosti.

Nakon trice Tomasa i dva poena Udriha gosti su poravnali na 68:68 u 32. miniti. Sve ispočetka! Stipčević pa Perić, na drugoj strani Bogdanović otvorili su natjecanje u tricama. Zakucao je potom Perić, dvije trice dometnuo je Damir Rančić za osjetnih 84:79. Nije se predavala Cibona, Andrić i na koncu Udrih u zadnjem napadu zapečatili su produžetak.

Velimir Perasović, trener Cibone:

Iznimno sam sretan zbog pobjede koja nas je primaknula Final Fouru NLB lige. Poraz od Hemofarma nas je dosta uzdrmao, znali smo da će biti teško ako izgubimo u Zadru. Ova nam pobjeda omogućava da lakše dišemo zbog stanja u našoj momčadi. Znali smo da će Zadar dolaskom novog trenera trebati vremena na prihvaćanje njegova koncepta. Imali smo problema s njihovim napadom u prvom dijelu pogađali su, makar moram priznati da smo i mi napadački odigrali dobro ciljajući na njihove igrače koji igraju najslabiju obranu.

Danijel Jusup, trener Zadra:

Stvarno mi je žao što smo izgubili, razočaran sam i prazan. Rekao sam igračima u svlačionici da smo tri puta dobili utakmicu i na kraju izgubili. Treba vremena da sjednemo jedni drugima ja igračima oni meni. Prije utakmice sam rekao da će odlučiti broj izgubljenih i osvjenih lopti i skok.. Mi smo imali 18 izgubljenih. Žao mi je zbog publike, sad su nam minimalne šanse za Final Four.

NLB liga, 19. kolo:



Zadar - Cibona 87-92, produžetak

Hemofarm - Helios 75-76

Redoslijed: 1. Cibona 15-4, 2. Zagreb 13-6, 3. Hemofarm 12-7, 4. Olimpija 12-7, 5. Partizan 13-5 (-1), 6. Budućnost 12-7, 7. Zadar 10-9, 8. Crvena Zvezda 9-10, 9. Cedevita 9-10,10. Radnički 7-12, 11. FMP 6-13, 12. Široki 6-13, 13. Helios 5-14, 14. Bosna 3-15 (-1)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 15:23