TURNIR IPAK U ARENI

Cibona domaćin Final Foura NLB lige!

Apsurd će biti potpun ne uspije li Cibona do Final Foura zadržati sadašnju momčad. Ode li samo Gordon, Cibosi neće biti konkurentni za naslov
 Ranko Šuvar/CROPIX

ZAGREB - Kad se Zagreb uključio u igru, kad je pred vodstvo NLB lige stavljena ponuda “Final Four u zagrebačkoj Areni”, rasplet je bio prilično predvidljiv. U Areni će se, prema jednoj varijanti 22. i 24. travnja, a prema drugoj 23. i 25. (ovisno o raspoloživosti televizijskih termina), prvi put igrati košarka.

Službenu potvrdu te odluke u četvrtak, nakon sastanka zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i Romana Lisca, glavnog direktora Sidra, nije bilo moguće dobiti.

- Nakon sastanka u Zagrebu vodstvo lige mora pogledati sve materijale i donijeti odluku o domaćinstvu na osnovi svih dokumenata. U konkurenciji su ostali samo Zagreb i Vršac. Službeno ćemo odluku priopćiti do podneva u petak. Zagreb je dosta blizu domaćinstvu - izjavio je Roman Lisac.

Što zbog većeg grada, što zbog dvorane u kojoj će se igrati, što zbog činjenice da je Cibona kao prva završila prvi dio natjecanja, iznenadnim uključivanjem Zagreba u utrku Vršac je od favorita postao potpuni autsajder. Nakon prošlogodišnjeg spektakla u beogradskoj Areni, NLB liga će i ove godine imati spektakularnu pozornicu. Ciboninim i gradskim snagama ostaje zadatak osmišljavanja promidžbene strategije kojom će se napuniti Arenu, što neće biti nimalo lako, ali nije nemoguće.

Apsurd ove priče krije se u iznenadnoj zainteresiranosti Grada za organizaciju jednog relativno skupog natjecanja (milijun kuna je najoptimističnija procjena troškova), s malim vremenskim rokom za promidžbu. Pohvalno je što su se gradski oci zainteresirali za košarku, ali bi uz ulaganje u završni turnir NLB lige paralelno morali uložiti nekoliko milijuna za pokrivanje dugova.

Plemenita je ideja da se Ciboni želi omogućiti prednost domaćeg terena u pohodu na prvi naslov pobjednika regionalne lige, ali oni koji su spremni financirati taj spektakl, trebaju znati da za mjesec dana Cibona možda i neće imati momčad s kojom bi se mogla ravnopravno nositi s Olimpijom u polufinalu te Partizanom ili Hemofarmom u finalu. Dovoljno je da Jamont Gordon izgubi strpljenje, pokupi stvari i ode tamo gdje se obećanja ispunjavaju.

Ostane li Cibona na okupu i dočeka finalni turnir u punom sastavu (bez kapetana Rozića), svi košarkaški zaljubljenici (a takvih valjda u Zagrebu i okolici ima barem 10.000), trebali bi doći u Arenu i pomoći Perasovićevim dečkima da 25-godišnjicu uspona na europski tron obilježe prvim i najvrednijim ovosezonskim naslovom.

Andrić spreman za Zabok, Bogdanović od ponedjeljka

Košarkaški Cibone startali su u Ligu za prvaka domaćom pobjedom nad Trogirom (98-72). Mučili su se cijelo prvo poluvrijeme, gosti predvođeni Tonijem Bizacom čak su stigli i do vodstva (36-37), da bi cibosi na poluvrijeme ipak otišli s minimalnom prednošću (46-43). U nastavku utakmice zonski presing je dao rezultata, Trogirani su počeli gubiti glavu, a Samo Udrih ih je zatrpavao tricama i sa 29 poena bio najbolji strijelac oslabljene Perasovićeve momčadi.

U subotu (19.00) Cibona će na prvo gostovanje u Ligi za prvaka, u 30-ak kilometara udaljeni Zabok. Ozlijeđeni igrači polako se vraćaju u pogon. Lukša Andrić se oporavio od distorzije skočnog zgloba i bit će na raspolaganju Velimiru Perasoviću. Marko Tomas je, za sada, na poštedi zbog udarca u rame, a od ponedjeljka bi se u normalni trenažni proces trebao vratiti Bojan Bogdanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. lipanj 2024 12:49