U POTRAZI ZA LOVOM

Čelnici Cibone kucaju na vrata Dinama!?

Možda im maksimirski boss pošalje pozajmicu s kojom bi pokrpali trenutačni igrački bunt. Doduše, Cibona ne dobiva gradski novac jer Milan Bandić to ne želi...
 Ronald Goršić / Cropix

Iako je za jučer u deset ujutro bio sazvan sastanak Uprave KK Cibona, koja bi trebala pronaći hitna sredstva s kojima bi se smirio igrački bunt, epilog tog sastanka, doznaje se, nije donio neke pomake. Štoviše, na spomenuti sastanak nije pozvan nitko od igrača, a već to je dovoljan signal kako klub nije mogao ponuditi proizvodnji nekakva čvrsta jamstva.

SAZNAJTE SVE O SPORTU NA STRANICAMA SPORTSKIH NOVOSTI

Doduše, u ponedjeljak navečer čelnici kluba su se obratili momčadi i zahtijevali još malo strpljenja. Jelušić i njegovi partneri u Ciboni još uvijek vrte opciju po kojoj je pitanje trenutka kad će u Cibonu ući “dva-tri sponzora”, no za sada se na tom planu ništa ne događa. Momčad je, s druge strane, pristala na mali kompromis. Iako je nakon euroligaške pobjede nad Fenerbahčeom pao dogovor da se stupa u štrajk od ponedjeljka, da će se igrati samo protiv Cedevite i tada će nastupiti štrajk, od toga se odustalo. Shvaćajući težinu situacije, a i akceptirajući želju Velimira Perasovića, koji stoji uz odluku svlačionice, Vukovi su odlučili ponašati se profesionalno.

Kako će izgledati božićni dani, teško je reći. Međutim, Vukovi ionako imaju tri slobodna dana za Božić, a po svemu sudeći, neće više trenirati u kalendarskoj godini. Pitanje je i hoće li se netko pojaviti na All-Star utakmici u Belom Manastiru, zakazanoj za 26. prosinca, a vjerojatno će odigrati četvrtfinale Kupa u Zagrebu, ogled s Kaštelama, zakazan za 29. prosinca bez i jednog treninga. U svakom slučaju, momčad će između Širokog i Žalgirisa u Kaunasu (7. siječnja) biti lišena usluga Jamonta Gordona, koji već u četvrtak leti u SAD, gdje mora obaviti dva sudska ročišta.

S obzirom na to da je Gordon primio samo jednu plaću otkako je stigao u Zagreb, pitanje je hoće li se vratiti. U tom smjeru treba gledati i dopuštenje Velimira Perasovića da s momčadi trenira Ivan Tomas, koji se, doduše, već nakon prvih treninga ozlijedio i sada je u fazi oporavka. Pitanje je i tko će sve od momčadi za vrijeme božićnih blagdana dobiti ponude jer nemojte zaboraviti da u NLB ligi prijelazni rok kreće 27. prosinca.

- Znam za sebe, a vjerojatno takve opcije imaju svi igrači u svojim ugovorima. Ukoliko se mjesec, mjesec i pol dana ne dobije plaća, igrač može raskinuti ugovor na štetu kluba - objasnio je Marko Tomas, iako je dodao da on osobno o toj opciji za sada ne razmišlja.

Ključni problem Ive Jelušića jest što on nije u stanju nabaviti novac. Gradom, međutim, kruži priča, kako će se čelnici Cibone obratiti za pomoć Dinamu i tamošnjem gazdi Zdravku Mamiću. Naime, možda im maksimirski boss pošalje pozajmicu s kojom bi pokrpali trenutačni igrački bunt. Doduše, Cibona ne dobiva gradski novac jer Milan Bandić to ne želi, a kako su on i Mamić u idili, čini se da Cibona kuca na ista vrata. Ili?

O nekoj dubljoj priči, potpunom izvlačenju kluba iz bunara, za sada nitko i ne pomišlja. Da ne ostane zapisan kao posve promašeni slučaj na čelu kluba, Ivo Jelušić za svog mandata mora učiniti samo jedno. Mora organizirati i pripremiti sve pravne akte za privatizaciju kluba. Koji, valjda, više nikada neće biti u raljama politike. I taštih političara. I loših klupskih dužnosnika. I nerealnih prohtjeva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 07:28