ABA LIGA

CEDEVITA - OLIMPIJA 75-60 Slovenci bez izgleda u Domu sportova, Cedevita i dalje prati Zvezdu

Košarkaši Cedevite pobijedili su u 22. kolu ABA lige u Zagrebu ljubljansku Union Olimpija s 75-60 (47-30) i zadržali drugo mjesto u ligi.
 Bruno Konjevic / CROPIX

Cedevita je pobjedom nad Olimpijom od 75:60 upisala i 17. trijumf ove sezone. Moglo je biti u konačnici puno više od krajnjih plus 15, ali nešto zbog rotacija, a nešto i zbog činjenice da je u ovoj utakmici od prvog podbacivanja sve bilo jasno, Olimpija je uspjela još i dobro proći s obzirom koliki je zapravo omjer snaga na parketu bio.

Jasmin Repeša mogao je biti zadovoljan angažmanom svojih igrača, osvajanje Kupa u četvrtak nije ostavilo traga u Cedevitinoj momčadi. Očito su na Velesajmu svjesni da je ovo sezona u kojoj se valja potući za još trofeja. Kup Krešimira Ćosića bio je tek prvi na koji računaju.

Da sve bude u znaku domaćina pobrinula se i Olimpija, za koju je teško ustvrditi da je stigla u Zagreb s nekom konkretnom nadom. S druge strane domaćin je otvorio čvrstom obranom, a usput se Olimpija doimala kao da se nije niti potrudila osujetiti osnovno oružje Repešine momčadi. Kontre su, naime, sijevale, Cedevita je četvrtoj minuti imala 14:2, u petoj 18:4, a u osmoj već velikih 26:11. Iako to nikada nije lijepo ustvrditi kad je utakmica 'mlada', bilo je već tada svima u Domu sportova jasno da ovaj sraz može ponuditi samo jedan ishod.

Cedevita je imala nekoliko raspoloženih igrača, Luka Babić je nastavio tamo gdje stao na završnici Kupa, iako je ovoga puta zakucavao, jednom doista spektakularno. Nolan Smith bio je preteška zadaća za Olimpijine bekove, a i gotovo sve što se spustilo u reket na Miru Bilana i Jusufa Nurkića, bilo je osuđeno na nemilosrdnu realizaciju.

Početkom nastavka Cedevita je imala i velikih 53:33, pa se cijelo drugo poluvrijeme igrala utakmica sa semaforom i ozbiljšnoću, jedne, ali i druge momčadi. Ova se utakmice davno raspala. Olimpija bez ozbiljnije kreacije, puno inferiornija u atlecizmu od domaćina, bez prave kontrole reketa premda se Alen Omić napalio na Jusufa Nurkića, nije bila dostojan suparnik Cedeviti.

Cedevita je ovom pobjedom ostala u pratnji Crvenoj zvezdi. Blizu je, čeka neki, zapravo trebala bi joj dva kiksa sadašnjeg lidera ABA lige, pa da zasjedne na čelu ljestvice. No, ova je pobjeda korak bliže tome da bude sigurno druga. U sljedećem kolu svoje bi šanse momčad Jasmina Repeše trebala dodatno podebljati, jer ide se u goste mađarskom Szolnokiju, a s obzirom na aktualne probleme Mađara, ali i formu Cedevite, u toj će utakmici biti najteže stići do prilično udaljenog mađarskog gradića.

Kod Cedevite su najviše koševa postigli Bilan (19), Smith (17) i Nurkić (14), dok je goste predvodio Omić s 20 koševa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. srpanj 2024 19:36