PRVA VIOLINA CIBONE

Bogdanović: Lako je tako igrati kad trener u tebe vjeruje

Dizat ćemo se kako sezona odmiče, a kad nam se vrate Rozić i Lalić, bit ćemo jako dobri, tvrdi Bojan Bogdanović
 Goran Mehkek / Cropix

Igrala se 24. minuta dvoboja Cibone i Union Olimpije. Bojan Bogdanović povezao je sedam poena i vratio Ciboni vodstvo. U tom je trenutku već ubacio 24 poena uz samo dva promašaja iz igre. Možda slučajno, a možda i ne, Cibonina navijačka skupina “Divlji vukovi”, na “žutom” sektoru u tom je trenutku razvila transparent “Život leti kapetane”, a ispod njega datume rođenja i smrti nikad prežaljenog Dražena Petrovića, koji bi dva dana ranije proslavio 46. rođendan.

- Vidio sam transparent, kako ga ne bih vidio. Iznenadili su me. Nisam se nadao da će se netko sjetiti - rekao je Bojan Bogdanović dan nakon što je Olimpiji ubacio 33 poena, što mu je osobni rekord u seniorskoj košarci.

Svi igrači imaju slobodu

I Dražen je protiv Olimpije postigao svoj rekord: 112 poena ubacio je na startu sezone 1985./86., kad su zbog administrativne pogreške “zmajčeki” u Zagrebu morali igrati s juniorskim sastavom.

- Ma gdje se ja mogu s njim uspoređivati - reći će Bojan.

Dobro, nismo ni mislili vući paralele. No, lijepo je vidjeti da i danas netko može ubaciti više od 30. Bogdanović je lakoćom probijao Olimpijinu obranu. Jure Zdovc je nakon utakmice rekao da si “ozbiljna euroligaška momčad ne bi smjela dopustiti da joj netko ubaci 33 poena”. No, u nedjelju nije pronašao čovjeka koji bi zaustavio Cibonina kapetana.

- Lako je igrati kad ti trener vjeruje, kad znaš da ćeš igrati 40 minuta i da svaku utakmicu možeš ispucati 15, 20 lopti. I nisam samo ja u pitanju. Zdravko svima daje slobodu, sve nas bodri. Digao je tako Delaša i Zubčića.

Za razliku od nekih prijašnjih utakmica, kad je uz Bojana na visokoj razini igrao samo Leon Radošević, protiv Olimpije su se u ključnim trenucima ukazali Stipčević i Delaš, a svoju daleko najbolju utakmicu odigrao je Tomislav Zubčić.

- Vjerujem da će se svi dizati kako će sezona odmicati. Novim igračima treba vremena da se prilagode. Nije lako Roku doći iz Zadra u Cibonu i odmah proigrati. Protiv Olimpije je povukao u završnici. Isti je slučaj s Delašem i Johnsonom kojem je ovo prvo europsko iskustvo. Zdravko nas je dobro posložio i mislim da nam ne trebaju dodatna pojačanja. Kad nam se vrate Rozić i Lalić bit ćemo puno bolji.

No, do njihovog povratka će proći još barem mjesec dana, ako ne i više. Može li Bojan svaku utakmicu izdržati bez zamjene?

Morat ću se i odmoriti

- Istina, u rotaciji nam je sedam, osam igrača. Zasad još mogu ovako, ali morat ću na nekim utakmicama manje igrati.

U četvrtak, kad u Draženov dom stiže Fenerbahçe predvođen Rokom Ukićem i Markom Tomasom, Bojan neće moći pobjeći od novih 40 minuta.

- Puno nam je značila pobjeda protiv Olimpije da ne uđemo u seriju poraza. Nadam se da smo time zaslužili punu dvoranu protiv Fenera. Oni su veliki favoriti, složili su odličnu momčad, ali nikome nećemo priznati da je bolji sve dok nam to ne dokaže na parketu.

Ne mogu valjda dva, tri čovjeka uništiti brend kakav je Cibona

Mučna situacija oko kluba ne vidi se na Ciboninim igrama. No, i Bogdanović će priznati da je nemoguće ignorirati probleme u kojima se klub nalazi.

- Sigurno nije ugodno raditi u takvim okolnostima, ni čitati tekstove u kojima se pita hoće li Cibona dočekati Božić. No, vjerujem da je ovaj klub prevelika institucija, brand kojeg ne mogu uništiti dva, tri čovjeka - kaže Bogdanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 23:23