KUĆA SLAVNIH

‘Gotovo je, Abbu više nikada nećete vidjeti na pozornici’

U Kuću slavnih ušli su i Genesis, The Hollies, Jimmy Cliff i The Stooges

ZAGREB - Švedska pop grupa Abba sinoć je na ceremoniji u hotelu Waldorf Astoria u New Yorku primljena u Rock’n’Roll Kuću slavnih, a od ostalih glazbenika koji su se ove godine uselili u Dvoranu slavnih su i britanske grupe Genesis i The Hollies, reggae legenda Jimmy Cliff te rock bend The Stooges.

Polaskani su ulaskom

Najveće iznenađenje ove godine bio je ulazak Abbe u Dvoranu slavnih u koju se od 1983. godine upisuju izvođači koji su zadužili rock kulturu, a mogu se kandidirati za ulazak samo ako je njihov prvi singl ili album izdan prije najmanje 25 godina, a Abba je uvjete za ulazak u Dvoranu stekla još 1999. godine - 25 godina nakon što je u SAD-u izdan njihov prvi singl “Waterloo”.

- Jako smo polaskani ulaskom. Iako je osjećaj dobar, ipak je ovo bilo neočekivano jer smo mi prvenstveno pop, a ne rock grupa. Nažalost, moram razočarati sve koji su očekivali da večeras skupa nastupimo, to se neće dogoditi, više nikad nećemo skupa zapjevati na pozornici - rekao je Benny Andersson. Od slavne četvorke svečanosti su prisustvovali samo Benny Andersson i njegova bivša žena Anni-Frid Lyngstad. Benny, je objasnio da Bjorn Ulvaeus nije mogao doći zbog obiteljskih obveza, a da Agnetha Faltskog jednostavno ne voli letjeti.

Obojala se u crveno

Posljednje okupljanje svih članova Abbe dogodilo se u srpnju 2008. godine na švedskoj premijeri mjuzikla “Mamma Mia!”.

Od svih četvero, najviše se promijenila upravo Frid koja se 1992. udala za njemačkog plemića te stekla titulu princeze i prebojala svoje prepoznatljive crvene uvojke te danas s novom bojom izrazito podsjeća na bivšu kolegicu Agnethu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 02:35