FILIP JURIČIĆ ZA STUDIO

ZAVODNIK IZ DOMAĆIH SAPUNICA 'Osušio sam se od predanog rada'

 Boris Kovačev / CROPIX

Premda je na malim ekranima u RTL-ovoj sapunici “Tajne” i dalje Nikola Šeper, Filip Juričić još je prije nekoliko mjeseci završio sa snimanjem te serije. Filip Juričić i dalje je slobodnjak, vratio se kazalištu Komedija s kojim i najviše surađuje i dane provodi na probama za predstavu “Dobri čovjek iz Sečuana” Bertolta Brechta , čija je premijera zakazana za 25. travnja.

- Predstavu režira Ivica Kunčević, što mi je vrlo veliki gušt, jer radimo kazalište s redateljem iskusnije generacije, koji je studirao s mojim ocem, s redateljem koji je strastven prema tekstu i koji tu strast zna prenijeti na cijeli ansambl.

Odlične kritike

Drago mi je i što prvi put radim s nekim kolegama poput Ljube Zečevića, Nade Abrus, Mirele Brekalo, Nedima Prohića i Željka Duvnjaka. To je ujedno i komad u kojem imam i malo pjevanja, na taj način se educiram u pjevanju koje volim - objašnjava Juričić, koji s Komedijom surađuje još od Akademije i komada “Svoga tela gospodar”, a u međuvremenu je bio i dio ansambla u “Opasnim vezama” i “ Ukroćenoj goropadnici”.

Mladi zagrebački glumac u međuvremenu je dobio i ponudu da sudjeluje u HTV-ovu showu “Zvijezde pjevaju”, no na kraju je u posljednji tren umjesto njega uskočio Ivica Pucar jer se Juričić nije mogao dogovoriti oko poslovne suradnje s HRT-om.

- Nije istinit taj termin ‘odustao’ koji se spominje jer to nije tako. Zahvalan sam HTV -u koji me htio angažirati, ali i oni i ja znaju da nisam odustao. Jednostavno tako je u svakom poslu, nekad se ljudi ne uspiju dogovoriti, ali to ništa ne znači, možda se već u nekim idućim Zvijezdama pjevaju ili plešu opet nađemo. Bit će mi izuzetna čast to raditi - odgovara Juričić.

Posljednje tri godine Juričić je najprepoznatljiviji po svojim ulogama u sapunicama. One su uostalom i najgledaniji igrani programi na televizijama, no unatoč tome što im se često zamjera manjak kako glumačke, tako i redateljske kvalitete, to nikako ne podrazumijeva i Juričića. Dapače, za ulogu negativca Dinka u “Larinu izboru” pokupio je oduševljene kritike pa ne čudi što na početku ove sezone ima ponude za nove TV projekte. O čemu je riječ, ne želi za sada otkrivati, jer se još ni sam nije odlučio.

Odgovoran glumac

- Puno je parametara po kojima biram uloge. Ako radiš kontra sebe, na kraju ćeš doći u minus, vratit će ti se to, pa mi zato visina honorara i nije presudna. Nije sve u novcu, ali naravno od novca svi živimo. Također, ja moram biti odgovoran prema poslu jer sam slobodnjak, nikad ne znate hoćete li sutra slomiti nogu, a nisam više odgovoran ni samo za sebe, imam i dijete. Biti slobodnjak, danas je stvarno izazovno - uzvraća Filip Juričić.

Iako mu je početkom godine stigla i ponuda za film koji nije imao prilike baš često raditi, zbog preklapanja termina s “Tajnama”, nije uspio ostvariti suradnju. Teško mu to ponekad padne, koliko god racionalan bio, jer kaže zna se jako zagrijati za neke projekte, zaljubiti u svoje likove, a onda shvati da ih ne može prihvatiti. No, više se ne identificira s njima.

Ispušni ventil

- Znalo mi se to događati u mlađim godinama, kada sam previše htio. Dobro je biti ambiciozan, ali u svemu, pa i u tome, postoje granice. Mjera mora postojati, danas mi se to više ne može dogoditi. Nije da su mi se previše uvukli likovi, nego prvi put kada sam snimao sapunicu činilo mi se kao da je i pišu po tome što se meni događa privatno. Tada sam bio malo neodgovoran prema sebi pa sam previše pričao o svojem privatnom životu.

Po cijele sam dane bio na setu i to mi se sve počelo brkati. Danas dobro znam tko je Filip, a tko likovi koje igram - odgovara.

Naučio je i što mu treba kada ne radi, a dobar ispušni ventil i dalje mu je sport. Boks, teretana, košarka, tenis, nogomet, važno mu je da je u pokretu.

Odmor od svih

- Često me pitaju jesam li smršavio, no zapravo imam jako male oscilacije u težini. Valjda djelujem osušeno od predanog rada, šalim se naravno. Ali sad sam se malo ‘dignuo’, pokušavam i inače stalno imati neke tekme i sve češće idem na Sljeme: kombiniram svaki dan osim kad sam preumoran da se krećem. Kad mi je slobodan vikend, a njih je jako malo zbog prirode posla, pokušavam otpustiti kočnicu. Odem u vikendicu, u prirodu, sad ću malo i na more skoknuti, a nadam se da ću barem mjesec dana biti slobodan u kolovozu. Uglavnom, uvijek tri, četiri dana otputujem tamo gdje nema žive duše, često u kamp u Murteru. Tamo je mama kupila neku kampicu i jako mi se svidio taj život, biti u kupaćem po cijele dane sa svojim Janom - kaže Juričić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 15:13