GIRL POWER

VIDEO One skupljaju milijune klikova: Pogledajte sedam najvećih ženskih zvijezda YouTubea!

Najveća samostalna ženska YouTube zvijezda je nedvojbeno Jenna Mourey, znana kao ‘Jenna Marbles’. Ova 25-godišnjakinja ima dvije diplome, iz psihologije i socijalnog rada, no postala je popularna zbog svojih komičnih skečeva i video-blogova
 YouTube

ZAGREB - YouTube je prekjučer proslavio svoj sedmi rođendan, i u svojih sedam godina postojanja stvorio je čitavu hordu internet-zvijezda svih profila, od vizažista u usponu do neotkrivenih pjevačkih talenata, piše Huffington post.

Svjetska senzacija Justin Bieber, na primjer, počeo je svoju karijeru pjevajući na YouTubeu, dok ga nije otkrio pjevač Usher. Danas je planetarna zvijezda, a njegov glazbeni video za pjesmu “Baby” je trenutno najgledaniji video svih vremena na YouTubeu.

No, na stranu muškarci, postoji i mnogo žena koje su neovisno od velikih producentskih kuća uspjele postići veliki uspjeh uz pomoć YouTubea.

Najveća samostalna ženska YouTube zvijezda je nedvojbeno Jenna Mourey, znana kao ‘Jenna Marbles’. Ova 25-godišnjakinja ima dvije diplome, iz psihologije i socijalnog rada, no postala je popularna zbog svojih komičnih skečeva i video-blogova prepunih sarkastičnog humora. Jennin kanal ima više od 3 milijuna pretplatnika, a njeni uradci više od 526 milijuna pogleda.

Michelle Phan ima gotovo 2 milijuna pretplatnika i više od 578 milijuna pogleda. Počela je raditi kratke video-lekcije o šminkanju prije šest godina, nakon što su joj odbili dati posao u lokalnom kozmetičkom salonu, a danas je direktorica vlastite firme FAWN.

U samo tri godine, 17-godišnja Christina Grimmie postala je prava YouTube zvijezda. Njene izvrsne obrade popularnih hitova poput “E.T.” Katy Perry ili “Just a Dream” od Nelly-a privukli su više od 1,5 milijuna pretplatnika i više od 291 milijun pogleda.

Justine Ezarik je 28-godišnjakinja iz Pittsburgha koja radi parodije popularnih pjesama. Pojavljuje se u nekoliko tisuća video uradaka, ima pet YouTube računa, a njen glavi račun ima više od 1,2 milijuna pretplatnika i više od 248 milijuna pogleda.

Lindi Tsang živi u Belfastu u Irskoj, i od 2007. kada se prvi put pojavila na YouTubeu skupila je više od milijun pretplatnika i 217 milijuna pogleda sa svojim video prilozima o modi i ljepoti.

Jodie Rivera, poznatija na YouTubeu kao VenetianPrincess, je klasično obrazovana operna pjevačica koja radi glazbene video uradke, parodije i komične skečeve. Skupila je 961.000 pretplatnika i više od 376 milijuna pogleda.

Megan Nicole je još jedna mlada pjevačka zvijezda u usponu, koja je trenutno na turneji sa pop-rock bendom Boyce Avenue. Njen kanal, koji je pun obrada pjesama poput “The Lazy Song” Brune Marsa, trenutno ima više od 884.000 pretplatnika i oko 209 milijuna pogleda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 07:42