'STAROMODNA SAM'

VIDEO: NIKOLOVSKA SE VRATILA IZ AMERIKE Pogledajte kako danas izgleda i što o današnjoj glazbi misli omiljena pjevačica Magazina

Kaže da ima nove pjesme, ali još nije odlučila hoće li ih uopće izdati jer ne vidi smisao
 Arhiva Cropix

Ljiljana Nikolovska pjevala je u grupi Magazin u vrijeme njene najveće popularnosti od 1983. do 1989. godine. Bend je debitirao 1980. na Splitskom festivalu, a kad im se plavokosa pjevačica pridružila tri godine kasnije, pomeli su konkurenciju s velikim hitom Kokolo.

Ljiljana je prije početka rata napustila Hrvatsku, a nakon kraha prvog braka s Jadranom Lazićem, 1995. se udala za glazbenika Petea Mazicha. Godinama žive u San Pedru u Kaliforniji, gdje u kući imaju studio. Par ima sina Tonija.

Prije dva dana pjevačica je nastupila u novosadskom showu Tabloid , a otkrila je da je u Vojvodinu došla nakon 20 godina. Razlog njenog iznenadnog povratka u domovinu i Split je bolest oca, kojeg je u emisiji pozdravila.

Iako se i danas bavi glazbom kaže da je '80-ih muzika valjala i tada su muzičari znali svirati. Današnji rad Magazina joj se baš i ne sviđa.

- Ja sam valjda starija generacija koja ne sluša te stvari. Ako ima svoju publiku znači da valja na neki način koji ja ne razumijem... Danas je sve takav štanc. Magazin je još i OK, iskrena je Nikolovska.

Screenshot: Tabloid

Za nasljednice u bendu, koje su danas isto bivše, ima samo riječi hvale.

- Danijela Martinović i Jelena Rozga su dame, prelijepe obadvije. Svaka je napravila ogromnu karijericu. Svaka im čast, rekla je simpatična Splićanka.

Kaže da ima nove pjesme, ali još nije odlučila hoće li ih uopće izdati.

'Nije mi jasno zašto. Kad shvatim zašto, onda ću ih izdati. Ovo je neko drugo vrijeme, drugi trendovi, drugi pjevači... Ja sam pomalo staromodna, zaključila je Ljiljana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. rujan 2024 19:25