TEASER TRAILER

VIDEO: NARODNI HEROJ LJILJAN VIDIĆ Nova hrvatska komedija u kojoj se pojavljuju Hitler, Tito i Ante Pavelić

'Narodni heroj Ljiljan Vidić' priča je o mladom seoskom pjesniku (naslovnu ulogu igra Kristijan Jaić) kojeg pred sam kraj Drugog svjetskog rata nađe u središtu ključnih zbivanja iz naše junačke prošlosti.

- Film tematizira prošlost koja nikad nije otišla s ovih prostora - objasnio nam je redatelj filma Ivan-Goran Vitez.

Ljiljan tijekom svog putovanja kroz hrvatsku prošlost upoznaje svoje idole Vladimira Nazora i Ivana Goran Kovačića te se pridružuje partizanskoj četi s odvažnim planom kako privesti rat kraju, a koji uključuje pobjedu na NDH talent showu 'Čimbenik X'.

- Vrijeme radnje filma je Drugi svjetski rat, no s obzirom na to da se o tim temama i dan danas govori, filmom se zapravo progovara o današnjim gorućim pitanjima i problemima, rekao je Vitez.

Na svom putovanju Ljiljan se također susretne s Josipom Brozom Titom, Antom Pavelićem i Adolfom Hitlerom i upravo ti će trenuci od Vidića napraviti pjesnika i heroja o čijem će liku i djelu današnje generacije govoriti s zanosom i poštovanjem.

- Politika i talent showovi čine našu današnju stvarnost, a film upravo njih tematizira na jedan duhovit i britak način. Na snimanju se vidjelo da je glumcima bio užitak igrati ove likove, što stvarne što fiktivne, dodao je Vitez.

Film se trenutno dovršava u montaži, a u kinima ga možemo očekivati krajem jeseni i početkom zime ove godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 16:21