BIVŠE MISS UNIVERSE

'VANI NAS TRETIRAJU KAO KRALJICE' One su i lijepe i pametne: Četiri naše missice koje su napravile zavidnu karijeru

 Darko Tomas / CROPIX

Ivana Mišura, Miss Universe Hrvatske 2014. predat će krunu Zlatarne Dodić svojoj nasljednici na 19. izboru Miss Universe Hrvatske 2015. u Kristalnoj dvorani hotela Westin u Zagrebu, u nedjelju, 7. lipnja. Prijenos uživo s tog natjecanja moći ćete pratiti isključivo na portalu Jutarnji.hr. Početak prijenosa je u 20 sati.

Upoznajte nekoliko prošlih misica, koje osim iznimnom ljepotom, osvajaju i svojom inteligencijom te ambicijama i ruše stare stereotipe i predrasude o lijepim i ne odveć pametnim djevojkama koje su osvajale titule na raznim izborima ljepote.

DARKO TOMAS /CROPIX

Darko Tomaš /CROPIX

Melita Fabečić (20), Miss Universe Hrvatske 2013.

Nakon izbora odlično joj krenulo u modelingu i radi po cijelom svijetu. Preselila se u Milano gdje je iznajmila stan i od tamo putuje po cijelom svijetu.

- Potpuno me drukčije tretiraju nakon izbora. Vani cijene titulu Miss Universe kao da sam u Hrvatskoj kraljica. Paze me i maze, kaže Melita i dodaje će ove godine iskoristiti stipendiju Zagrebačke škole ekonomije i menadžmenta, koju je dobila kao pobjednica izbora otprije dvije godine.

Darko Tomaš/CROPIX

Elizabeta Burg (21), Miss Universe Hrvatske 2012.

U međuvremenu se udala i rodila sina. Modelingom se bavi samo povremeno.

- Imala sam priliku otići raditi u New York, ali je život htio drukčije, kaže lijepa Elizabeta, koja se posvetila obitelji i fakultetu. Također je iskoristila stipendiju ZŠEM-a koju je osvojila.

Darko Tomaš/CROPIX

Natalija Prica (26), Miss Universe Hrvatske 2011.

Diplomirala je na Stomatološkom fakultetu ubrzo nakon što je osvojila titulu. Nekoliko godina se bavila modelingom, ali samo iz hobija. Prošle jeseni je upisala ZŠEM i bila je nekoliko mjeseci na studentskoj razmjeni u Montrealu.

Ljepotica se odlučila posvetiti svojoj primarnoj profesiji i nakon što je odradila staž, ove se godine zaposlila se kao zubarka u zagrebačkom Domu zdravlja.

- Želim naći nekakav spoj između ekonomije i stomatologije, kaže ambiciozna Natalija.

Darko Tomas / CROPIX

Darko Tomaš/CROPIX

Lana Obad (27), Miss Universe Hrvatske 2010.

Odmah nakon što je predala krunu dobila je diplomu na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Ljepotica se orijentirala na poslovnu karijeru, a na izbor se prijavila jer je htjela napraviti nešto zanimljivo.

Kao pobjednica je dobila automobil koji još uvijek vozi. Posljednje tri godine radi u najvećoj svjetskoj revizorskoj kući Deloitte, a trenutno je na poziciju seniora u reviziji.

Darko Tomaš/CROPIX

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 14:30