SUDSKI EPILOG

TARIK POBIJEDIO NA SUDU Prodao stan za 230.000 eura, novac nije nikad vidio, a sad je nakon 2,5 godine konačno dobio parnicu

Igru živaca Tarik je opisao: ‘Nevjerojatno je da ti se netko može samo tako useliti u stan’
 Boris Kovačev/CROPIX

Poznati glumac i TV voditelj Tarik Filipović pobjednik je u dvije i pol godine dugoj sudskoj parnici, no čini se da je vrijeme, a kako kaže “i hrpu živaca”, potrošio kako bi utvrdio ono što je ionako znao.

Naime, presudom Općinskoga građanskog suda u Zagrebu iz trosobnog stana u Ulici Vinogradi i pripadajuće garaže morat će se iseliti Suzana Korbar, tuženica u parnici koju je glumac pokrenuo u studenome 2012. godine. Sud smatra nespornim da kupac stana, Suzanin bivši suprug Siniša Korbar, nije poznatom glumcu i voditelju platio ugovorom iz svibnja 2010. utvrđenu cijenu za stan od 83 četvorma metra i garažu površine oko 19 kvadrata.

Međutim, ipak je stan i garažu posebnim ugovorom darovao svojoj bivšoj supruzi. Ona se, ne sluteći da bi moglo biti problema, uselila u nekretnine i do danas ih koristi.

Ugovorena cijena za stan i garažu bila je 230 tisuća eura i ni sa čim nije dokazano da je taj iznos Tariku Filipoviću isplaćen.

Imala darovni ugovor

U odgovoru na tužbu Suzana Korbar tvrdila je da je uredna vlasnica stana koji je dobila darovnim ugovorom iz rujna 2010., dakle četiri mjeseca nakon sklapanja kupoprodajnog ugovora između glumca i njezina bivšeg supruga Siniše. “Koristim stan temeljem valjane pravne osnove”, tvrdi se u obrani. No, Tarikov odvjetnik Robert Jančik priložio je u spis kopiju sporazuma o raskidu kupoprodajnog ugovora između Filipovića i Korbara s datumom 24. listopada 2011. Tužena Suzana Korbar za taj raskid nije znala.

Za Jutarnji kaže da je glumac od njezina bivšeg supruga dobio zamjenski stan u urbanoj vili s bazenom u Kustošijanskoj 337.

Vile je sagradila tvrtka Grič gradnja njezina bivšeg supruga. Nakon mučne sudske bitke zaključuje da ju je upravo on izigrao, ali ne namjerava ga tužiti, niti ići u reviziju brakorazvodne parnice.

- Poštovat ću odluku suda i iseliti se iz stana, iako mislim da sam u čudnim poslovnim odnosima mojeg bivšeg supruga Siniše i Tarika Filipovića ja ispala žrtva. Najteže mi pada što moram platiti i 40.000 kuna za Tarikova odvjetnika - kaže Suzana Korbar.

Glumac Tarik Filipović nevoljko je komentirao slučaj stan.

Nudio različita rješenja

- Nema se tu što puno pisati. Stan nije plaćen i ja sam i dalje vlasnik. Nevjerojatno je da se može dogoditi da ti se netko useli u stan i onda godinama gubiš živce na sudu kako bi se udostojio iseliti. No, što je, tu je - nesretan je Tarik, iako je presuda donesena u njegovu korist.

Iz kruga Tarikovih prijatelja doznajemo da je on skoro dvije godine molio Suzanu Korbar da se iseli, nudeći joj mogućnost da prođe bez ikakve naknade, no kada je vidio da to neće ići mirnim putem, pokrenuo je sudski postupak.

Nesuđeni kupac stana Siniša Korbar vlasnik je građevinske tvrtke Grič gradnja d.o.o., koja je u zlatno doba građevinskog buma dobro poslovala i dobivala unosne poslove s Gradom Zagrebom.

No, tvrtka je u stečaju i čini se da je to uzrok neuspjeha kupnje Tarikova stana. Kako god bilo, u cijelom spisu na Općinskom građanskom sudu doista se nigdje ne spominje da je Siniša Korbar platio stan, ni gotovinom ni zamjenskim stanom koji spominje Suzana Korbar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 19:06