ZAPALJENI

SUD PROGLASIO CRTIĆ KRIVIM Dvojica dječaka teško stradala zbog Velikog Vuka i Ljubazne Koze

Dječaci su zadobili teške opekline jer su se 'igrali' kao vuk i ovce iz crtića
 Promo/Xi Yangyang and Hui Tailang

Autori kineskog crtića Xi Yangyang and Hui Tailang (Ljubazna Koza i Veliki Veliki Vuk) optuženi su na sudu te proglašeni djelomično krivima zbog ozljeda koje su zadobila dva dječaka.

Dječaci su zadobili teške opekline na tijelu kad ih je treći dječak zavezao za drvo i zapalio oponašajući scene iz crtića. Riječ je o animiranoj seriji kojoj se radnja vrti oko toga da Veliki Veliki Vuk proganja stado ovaca predvođenih Ljubaznom Ovcom zbog čega jedni drugima nanose fizičke ozljede.

Prema odluci suda, krivi su i autori animiranog crtića, ali i skrbnici djece pa tako oni plaćaju 60 posto medicinskih troškova liječenja, a autori crtanog filma 15 posto.

'Postoji poveznica između animiranog crtanog filma i nasilja u stvarnom životu koje se dogodilo ovim dječacima', zaključio je sudac, piše BBC.

Autori pak odbijaju preuzeti ikakvu odgovornost na sebe, a presuda je oštro kritizirana diljem Kine. Valja istaknuti da se Veliki Veliki Vuk i Ljubazna Ovca emitiraju od 2005. godine te su vrlo popularni i među odraslima baš kao i među mlađom populacijom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. rujan 2024 19:35