INFOGRAFIKA

STRASTVENE LJUBAVI KOJE SU OBILJEŽILE DOMAĆU CELEBRITY SCENU Poznati Hrvati partnerice traže među svojim kolegicama

Lijepo nam je. Slavko je predivna osoba i uz njega se osjećam sigurno i zaštićeno - kaže kantautorica Antonija Šola, koja je ovog ljeta počela hodati s Slavkom Šajinovićem, bivšim dečkom Severine Vučković.

Severina je s fatalnim Riječaninom u ljubavnoj vezi bila dvije godine, a prekinuli su 2010. godine, kada se Splićanka zaljubila u Milana Popovića, srpskog biznismena. Antoniji, naravno, ne smetaju Slavkove prošle ljubavi. 36-godišnja glazbenica svjesna je da njezin deset godina stariji partner iza sebe ima odloženu ljubavnu ‘prtljagu’, što je u tim godinama sasvim normalno.

Specifična profesija

Uostalom, ni sama Antonija nije iznimka jer je do prije deset godina i ona ljubila jednog poznatog glazbenika - skladatelja Miru Buljana, koji će biti angažiran u timu Tonyja Cetinskog u drugoj sezoni showa ‘The Voice’.

Drugi član tima Cetinski, Miroslav Rus, dugo je bio u vezi s Majom Marijom Županović. No ljubav je nestala, a Maja Maria već godinama je u sretnom braku s pjevačem Zlatkom Pejakovićem.

Ljubavne veze među glazbenicima, glumcima ili sportašima nisu rijetkost, kažu stručnjaci. Sve su to ljudi koji se bave specifičnim poslovima, koje mnogi od njih nazivaju pozivom a ne poslom. Kreću se u svom krugu ljudi, međusobno se druže pa nikog ne treba čuditi da među njima sjaje i ljubavne iskrice.

A da tih iskrica doista nije malo, pokazuje to vlastitim primjerom i Sandi Cenov. Danas uzoran suprug pravnice Iline i otac dvoje djece, u mladosti je bio pravi otrov za ‘misice’. Prvo je osvojio Fani Čapaliju, a potom i Branku Bebić. Romansa s Fani nije dugo trajala, a naočita se Splićanka nakon Sandija zaljubila u nogometaša Ivicu Mornara za kojeg se udala ali i rastala nakon tri godine braka.

S Brankom je bilo mnogo ozbiljnije: 1995. godine Sandi ju je zaprosio pjesmom ‘Žena budi mi ti’. Pristala je, no ubrzo nakon vjenčanja mladi su shvatili da nisu rođeni jedno za drugo. Branka je svoju sreću pronašla u naručju svog drugog supruga, poduzetnika Hrvoja Krstulovića, s kojim je ove godine slavila trinaest godina braka.

Kliknite na sliku za prikaz detaljne infografike

Ne valja srljati u brak

Da ne valja u mladim godinama srljati u brak osvjedočili su se svojedobno i Marko Perković Thompson te njegova prva supruga Danijela Martinović. Njih dvoje vjenčali su se 1995. godine, a nakon toga su tri godine živjeli u tajnome braku.

No, kako su se vjenčali u crkvi, pune tri godine potom su morali čekati da Međubiskupijski crkveni sud u Splitu proglasi nevaljanost njihova braka. Čim je dobio priliku za drugi bračni zavjet pred Bogom, Thompson se i crkveno vjenčao sa svojom današnjom suprugom Sandrom, majkom njihovo petoro djece. Danijela koja je već godinama u ljubavnoj vezi s glazbenikom Petrom Grašom u brak ne žuri, jer joj, ističe, službeni dokument nije potvrda ljubavi.

Grašu se pak svojedobno povezivalo s Jelenom Rozgom, ali to je ostalo samo na nagađanjima, za razliku od priznate ljubavne veze koja se prije dvadesetak godina zbivala između Jelene i Giuliana Đanića.

Tinejdžerske simpatije

- Bila je to tinejdžerska simpatija - objasnila je jednom Jelena koja je svoj ljubavni život do veze sa Stjepanom Hauserom godinama pomno skrivala. Giuliano nije imao što skrivati. Na snimanju jedne televizijske emisije zaljubio se u Zagrepčanku Kristinu Škoti, koja je zbog ljubavi preselila u Split, grad u kojem i danas živi uz supruga Giuliana i njihovog sina.

Veliki zavodnici

Kao veliki zavodnik na glazbenoj sceni slovi(o) je i Boris Novković. U prvi brak ušao je kada je imao samo 25 godina i to s tadašnjom 20-godišnjom balerinom Bojanom Novković (koja je danas među najpoznatijim domaćim glumicama, a već je deset godina u braku sa svojim kolegom Enesom Vejzovićem). Bračna sreća trajala je pet godina, a potom se Boris zaljubio u novinarku Luciju Matić s kojom je u braku bio devet godina. Brak je pukao nakon što se Boris zaljubio u slikaricu Ivu Višošević, s kojom više nije u ljubavnoj vezi.

Ulogu dežurnog srcolomca što se domaće glumačke scene tiče već godinama nosi Ivan Herceg. Zgodni glumac bio je u vezama s voditeljicama Tatjanom Jurić i Ecijom Ivušić, a početkom ljeta doznalo se da ljubi Anitu Dujić, bivšu suprugu Ivana Veljače koji je sada u vezi s Anom Vučak, glumicom i bivšom voditeljicom ‘Parlaonice’.

Ivanova sestra, Jelena Veljača, prošlog tjedna udala se za glumca Dražena Čučeka s kojim čeka bebu. To je njezin drugi brak, a u prvom je bila s glumcem Jankom Popovićem Volarićem (koji je danas u sretnoj vezi s glumicom Tijanom Pečenić). Rastali su se nakon tri godine, naglašavajući da su ostali u korektnim odnosima. Jelena je potom kraće vrijeme bila u vezi s glumcem Filipom Juričićem (inače, bivšim dečkom voditeljice Ive Šulentić koja je prije njega četiri godine ljubila pjevača Luku Nižetića), a onda se napokon skrasila s Čučekom koji je u mladosti bio u vezi s glumicom Hanom Hegedušić.

Veze koje nisu opstale

Glumac Hrvoje Klobučar godinama je bio u vezi s kolegicom Darijom Knez. Potom se zaljubio u Helenu Minić, koja ga je lani ostavila kad je spoznala da je za nju onaj pravi ipak Dalibor Matanić.

Naš poznati glumac s holivudskom adresom, Goran Višnjić, tijekom studija četiri je godine hodao s Lucijom Šerbedžijom. 1999. vjenčao se s Ivanom Vrdoljak, kćerkom redatelja Antuna Vrdoljaka, s kojom već godinama živi u Americi. Lucija Šerbedžija je pak osam godina bila u braku s beogradskim glumcem i redateljem Filipom Gajićem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. rujan 2024 12:20