ROĐEN U ZNAKU RIBE

Što kažu ZVIJEZDE o malenom Aleksandru: Sin Severine i Milana bit će prava umjetnička duša. Dalmacija će biti njegovo najdraže utočište

 Biljana Gaurina / CROPIX

Prvo dijete hrvatske pop-dive Severine Vučković (Bik, 21.4.1972.) i srpskog "kralja bakra" Milana Popovića (Strijelac, 10.12.1965.), na svijet je došlo 20. veljače 2012. u 23.04 h, u splitskom KBC-u. Mali Aleksandar pripadnik je Riba, vodenog znaka koji često živi po diktatu svojih emocija, snova i mašte. Ascendent mu se nalazi u Škorpionu, Mjesec u Vodenjaku, a najviše planeta u četvrtoj horoskopskoj kući (Sunce, Mjesec, Merkur i Neptun).

Vodeni element izuzetno je naglašen u njegovoj natalnoj karti, a s njim i vezanost uz majku, rodni grad, more i morske putove, kao i okrenutost prema umjetnosti, duhovnosti i kreativnom stvaralaštvu. Za malog se Aleksandra tako može objaviti da je prava umjetnička duša, iznimno senzibilno i intuitivno dijete kojem materijalna sredstva nikad neće nadomjestiti ono što mu traži srce.

Ascendent u silovitom Škorpionu te Mjesec u hirovitom Vodenjaku ucijepili su mu veliku tvrdoglavost i upornost – upravo ono što Ribama tako često nedostaje, pa kad nešto bude istinski želio, do kraja će na tome ustrajati, bez obzira na posljedice. Majčine ljubavi i nježnosti nikad mu neće biti dosta pa bi Severina trebala pažljivo dozirati svoje javne nastupe, a naročito izbjeći uplitanje javnosti u svoj privatni život.

Jupiter na njegovom descendentu svjedoči da će i njega zanimati javni poslovi i javni uspjeh, međutim, dok bude mali, sve će jako primati k srcu i silno će ga smetati tračevi i medijska naklapanja. S obzirom da mu je podznak Škorpion, a Venera u Ovnu, često će biti u obrambeno-napadačkom stavu pa će i dobronamjerne savjete doživljavati kao kritiku, a sve ono što se piše o njegovim roditeljima – napose majci, trajno će mu se urezati u sjećanje.

Premda je kao Riba spreman oprostiti i svima pružiti drugu šansu, nekad će se ponašati kao pravo zlopamtilo. Obeća li mu majka da će ga povesti sa sobom pa se predomisli, kad se vrati, dočekat će je mali tvrdoglavi šutljivac koji će tražiti najbolji način da je kazni. Njegovi roditelji moraju znati da će ga teško prevariti jer, ne samo što će lukavo razlikovati laž od istine, već će i svojom snažnom intuicijom moći predosjetiti što se krije iza njihovih lijepih riječi i obećanja.

Ipak, kako su mu Sunce i Mjesec u konjunkciji s Neptunom, ni njega katkad neće mimoići zablude i krive procjene, i to naročito kad bude zaljubljen. Takav položaj Neptuna sugerira da mu je bliži majčin poziv nego očev te, općenito, da će biti bliskiji s majkom nego ocem. Njih dvoje će često biti "jedna duša", što mu se ocu neće baš uvijek svidjeti. Tomu u prilog ide i povezanost njegovog Jupitera s majčinim Suncem u Biku, kao i skladan međuodnos njegove Venere u Ovnu s njenim Mjesecom u Lavu.

Inače, Venera u Ovnu, pikantan je začin u njegovom horoskopu u kojem caruje vodeni element. Malo vatre itekako će dobro doći kad ga preplave mračne misli, letargija i pasivnost.

To je dijete koje će u svakom slučaju trebati veliku pažnju roditelja, a naročito u vrijeme puberteta kad će brojna i razna iskušenja na njega vrebati sa svih strana. Hladni Saturn na ascendentu ukazuje da će doživjeti iskustva koja će mu ostaviti opori okus u ustima i da će ga neke osobe jako razočarati. Trebat će mu neka mirna oaza u kojoj će se opustiti i pobijediti crne misli, a koju će najvjerojatnije pronaći negdje uz šum mora, miris borova i krik galebova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 19:49