RAT IZVAN TERENA

SERENA:' Ona je tako dosadna, a dečko joj ima hladno srce' ŠARAPOVA: 'Javila se cura koja drugima uništava brakove'

Zakulisno zagrijavanje za Wimbledon teniski je svijet dobio u obliku sočnog “chick fighta”. Ne baš najbolje prijateljice Serena Williams i Marija Šarapova potratile su vrijeme između treniranja na travi debatom o svojim ljubavnim promašajima i pothvatima, u kojima se kvalifikacije nisu štedjele, a na kraju je sve završilo Sereninom isprikom.

Prva tenisačica svijeta na terenu je dominantna i glasna, a u istoj ulozi s vremena na vrijeme voli zaigrati i u medijskom svijetu. U svom posljednjem istupu, intervjuu koji je dala časopisu Rolling Stone, Serena nikoga nije imenovala, no za dešifriranje njezinih riječi nije potreban zavidan kvocijent inteligencije.

“Ima jedna tenisačica, rangirana među najboljih pet, koja se navodno zaljubila. Svaki svoj intervju počinje s ‘tako sam radosna, tako sam sretna’ - a to je tako dosadno. Nitko je više neće zvati na cool zabave. I još nešto, ako zaista želi biti s dečkom koji ima hladno srce, samo naprijed!”

Opa, Serena, zabrujao je teniski svijet nakon ovakvog rafala. Prozvala je, dakako, Šarapovu, koja je prije nekoliko mjeseci prohodala s “Baby Federerom”, bugarskim tenisačem Grigorom Dimitrovim. Komentar te veze ne bi se razlikovao od ostalih Sereninih opservacija o tuđim ljubavnim intrigama da Dimitrov navodno nije njezina bivša simpatija. Spekuliralo se da se Bugarin s deset godina starijom Serenom intenzivno družio prošle godine, ali se, kažu dobro upućeni izvori, malo preplašio i ubrzo pobjegao u naručje lijepoj Ruskinji.

Uzvratila paljbu

Netrpeljivost koja se i inače povremeno mogla rezati nožem sada je dosegnula novu razinu. Serena je pokušavala nešto objasniti Šarapovoj prije nego što je spomenuti intervju ugledao svjetlo dana, no uzalud. Marija je prvu sljedeću presicu iskoristila za uzvraćanje paljbe.

- Vidim da bi ona htjela pričati o osobnim stvarima. Možda bismo onda trebali spomenuti njezinu vezu i njezina dečka (francuski trener Patrick Mouratoglou, op. a.) koji se sada rastavlja od žene, a ima i djecu - odgovorila je Šarapova.

Sugerirala je Amerikanki neka gleda svoja posla i bavi se stvarima koje joj idu od ruke.

- Prema Sereni imam velik respekt zbog onoga što čini na terenu, ali žalosno mi je vidjeti da troši vrijeme na takve priče. Bilo bi joj bolje da priča o svojim uspjesima, umjesto da privlači pažnju kontroverzama - dodala je.

Serena je pokušala ugasiti vatru izlikom da su sve zakuhali novinari, iako svoje riječi nije demantirala. Kaže da je Šarapova “nepotrebno uvučena u nešto što joj nije trebalo”. S novinarima je razgovarala dan nakon što je to učinila Marija te pokušala zakopati ratnu sjekiru.

- Razgovarala sam s njom na službenom partyju i ispričala joj se. Rekla sam joj da mi je žao što se našla uvrijeđenom. Samo želim biti otvorena, htjela bih da sve riješimo i jako mi je žao zbog cijele situacije. Nije mi lako. Najradije bih povukla sve što sam rekla - pojadala se Serena.

Osvajačica 16 Grand Slam turnira s malim je zakašnjenjem shvatila da je hipokritično zabadati nos u tuđe odnose dok za vlastite kažete sljedeće: “Definitivno bih htjela da moj privatni život ostane osobna stvar. Mislim da bi bilo neprimjereno od mene da ga komentiram.” No prilici za čerupanje sa Šarapovom katkad je teško odoljeti.

Zaboravila finale

“Ljubav” traje još od 2004. godine, kada je Ruskinja glatko “namazala” Serenu u finalu Wimbledona (6-1, 6-4). Mlađa sestra Williams kasnije je izjavila da se uopće ne sjeća da je igrala u tom finalu. Šarapova ju je sarkastično dočekala na volej.

- Naravno da se ne sjeća. U stvarnosti se taj meč doista dogodio. No Serena je tog dana bila u paralelnoj stvarnosti.

Sljedeći put Ruskinja se o obitelj Williams očešala kada su je novinari upitali što misli o mogućnosti da se Serena i Venus međusobno susretnu u četvrtfinalu Miamija.

- Iskreno? Uopće me nije briga (smijeh). Na svijetu postoje puno važnije stvari o kojima razmišljam nego što je meč između njih dvije.

Udarac u tijelo

Na terenu su iskre najjače frcale u finalu Australian Opena 2007. Serena je tada pregazila Šarapovu sa 6-1, 6-2 za 63 minute. Tijekom izmjene u prvom setu, Serena je izašla na mrežu, a Šarapova ju je svom snagom napucala u tijelo, nakon čega joj je Amerikanka na oduševljenje publike poručila: “Platit ćeš za ovo”.

Serena je u nedjelju poručila da joj nije previše stalo do toga hoće li Marija prihvatiti njezinu ispriku.

- Nisam previše uznemirena. Samo ću prihvatiti jedan njezin savjet, a to je da se odsad definitivno fokusiram na tenis.

Težak je suživot nekih tenisačica

Zadnji komentar o suparnici Šarapova je plasirala u svibnju, komentirajući navodnu svađu između Serene i mlade Sloane Stephens. Tada je znakovito poručila da je “suživot s nekim tenisačicama na WTA Touru težak”. - Drago mi je što je Sloane iskreno progovorila. Lijepo je kada se netko ne libi reći kako se osjeća. Ni ja ne volim glumatati i razgovarati s nekime o vremenu ako znam da ćemo za nekoliko minuta biti na suprotnim stranama terena. Rođena sam natjecateljica i želim pobijediti svakoga - objasnila je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. listopad 2024 23:08