NAJPLAĆENIJE GLUMICE

Sandra Bullock u 365 dana zaradila 56 milijuna dolara

Forbes je uzeo u obzir i zarade glumica u reklamama te vlastitim modnim linijama i proizvodima
 AFP

Dok joj u privatnom životu ne cvjetaju ruže, glumica Sandra Bullock nastavlja nizati poslovne uspjehe, pa osim što je prije par mjeseci osvojila svog prvog Oscara, nedavno je proglašena i najbolje plaćenom glumicom u Hollywoodu.

Naime, prema najnovijoj ljestvici časopisa Forbes, Sandra je u razdoblju između lipnja 2009. te lipnja 2010. godine nastupima u dva filma - “The Proposal” i “The Blind Side”, zaradila zavidnih 56 milijuna dolara.

Drugo i treće mjesto zauzele su plavokose glumice Reese Witherspoon i Cameron Diaz, koje su obje zaradile po 32 milijuna dolara. Glumica Jennifer Aniston je na četvrtom mjestu sa zaradom od 27 milijuna dolara, a na petom je Sarah Jessica Parker sa 25 milijuna dolara.

Forbes svoju listu nije bazirao isključivo na zaradi od filmova, već i na zaradi koje su glumice stekle reklamnim kampanjama te vlastitim modnim linijama i proizvodima poput parfema ili nakita.

Ugovori s Avonom

Stoga, iako je zadnji kino-hit Reese Witherspoon bio “Four Christmases” 2008. godine, zahvaljujući tome što je glumici već isplaćen honorar za nove projekte “How Do You Know” i “Water for Elephants” te je tom iznosu dodana i zarada od reklamnog ugovora s kozmetičkom kućom Avon, Witherspoon se našla na visokom drugom mjestu ovogodišnje liste.

Nastavak Shreka

Cameron Diaz svoje mjesto na ljestvici duguje četvrtom nastavku animiranog hita “Shrek” te komediji “Knight & Day”, a Sarah Jessica Parker drugom nastavku “Seksa i grada”.

Jennifer Aniston je prošlogodišnja neokrunjena kraljica romantičnih komedija, pa visoku zaradu od 27 milijuna dolara duguje filmovima “Love Happens” i “The Bounty Hunter” te novim projektima “The Switch” i “Just Go With It”. Ove godine na listi nema Anistonine glavne konkurentice Angeline Jolie, kojoj u tom razdoblju u kinima nije izašao niti jedan film.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 15:15