TATINA ISKUSTVA

ŠALKOVIĆ PRIZNAO DA JE SIN ZRELIJI OD NJEGA 'Kad on hoće sisu to glasno i jasno kaže, a ja najprije petljam oko žene i izvodim kerefeke'

 Hrvoje Šalković

- Moj sin je star mjesec dana, i čini mi se da je u nekim stvarima već sada puno zreliji od mene. Recimo, sasvim jasno daje do znanja da želi sisu. Daje to do znanja glasno i jasno. Kada ja poželim sisu, ja najprije petljam oko žene i izvodim kerefeke, napisao je na Facebooku Hrvoje Šalković, koji ima sina sa splitskom glumicom Anom Gruicom.

Spisatelj je na svom blogu napisao da bi možda bio bezbrižniji otac da je dijete dobio s dvadeset godina, a ne s 41.

'Ovako, kada sam stara somina i kužim svijet oko sebe, frka me ama baš svega. Prvi puta kada je mali počeo štucati, urlao sam na ženu uvjeravajući je kako istog trena moramo krenuti na hitnu', piše Šalković.

'Ako si mislio da znaš što je strah, zaboravi, sve su to pizdarije, sve je to trčanje s bikovima u Pamploni, sve je to ronjenje s morskim džukelama na Galapagosu, sve je to bez veze. Pravi i istinski strah čovjek osjeti u onih prvih sat vremena kada po prvi puta ostane sam s malcem, jer je žena po prvi puta sama otišla u dućan, na depilaciju ili neku sličnu glupost. Držiš to stvorenje u rukama, slušaš ga diše li uopće, treseš se od straha i odbrojavaš sekunde do ženinog povratka. E to je strah, stari moj', nabraja on.

Priznaje i da često dobija jezikovu juhu, ali ništa mu nije teško zbog djeteta.

'Mjesec dana nakon poroda poluretardirano ćeš se motati po kući, pokušavajući pohvatati konce. Silno ćeš se truditi biti od koristi, premda ćeš biti tulav, i samo ćeš smetati. Ti ćeš znati da si tulav, žena će znati da si tulav, ti ćeš znati da žena zna da si tulav, i žena će znati da ti znaš da ona zna da si tulav. I punica navrati ponekad, i onda vidi da si tulav. Ali nemoj se predavati. Mijenjaj pelene, nosi malog na ramenu dok ne podrigne, ne zato što ćeš dobiti jezikovu juhu, nego zato što ćeš to htjeti i željeti… vidjet ćeš… nema boljeg posla na svijetu', zaključio je Šalković i dodao da ništa bolje i pametnije u životu nije napravio od svog jednomjesečnog Marata Ivana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 18:16